Turismul înseamnă viitorul Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Turismul înseamnă viitorul

3127_interviu.gifFlorin Adrian Popa consilier local PSD în cadrul Consiliului Local Sighişoara, s-a născut în 11 iunie 1968 în Hunedoara. Absolvent al Universităţii "Petru Maior" secţia Administraţie Publică, îşi împarte timpul între activitatea publică administrativă, afacerile personale şi familie. Puţinul timp liber îl fructifică la maxim, având de ales între învăţarea limbilor străine, turism şi motociclism.
* Reporter: Daţi-mi cuvântul definitoriu pentru activitatea unei zile tipice de lucru.
Florin Adrian Popa: Turismul. Şi ca activitate publică şi ca activitate particulară. Sunt membru al comisiei de turism a CL Sighişoara şi în această calitate sunt implicat în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea turistică a zonei. Tot turismul este cuvântul esenţial şi pentru activitatea particulară, pentru că în calitate de proprietar al Villei Franca şi a Pensiunii Chic, sunt interesat de dezvoltarea şi intrarea Sighişoarei într-un circuit turistic permanent.
* Rep.:Ce se face în acest sens, concret şi ce poate oferi oraşul în afara cetăţii medievale care în sine este un punct de atracţie?
F.A.P.: Majoritatea agenţilor economici s-au constituit într-o asociaţie turistică locală iar CL este membru fondator al Asociaţiei Turistice a judeţului Mureş. De două săptămâni membrii asociaţiei s-au întors de la Târgul de Turism de la Viena şi ne pregătim pentru participarea în luna martie la Târgul de la Berlin. Pentru acest târg încercăm realizarea unui pliant comun al celor două asociaţii. Zona Sighişoara oferă un potenţial turistic permanent, deschis în fiecare sezon al anului, şi tocmai de aceea dorim realizarea unui turism cultural în care să fie cuprinse cetăţile săseşti de la Saschiz, Archita, Criş, satele săseşti, cu posibilitatea extinderii traseului până la Sovata sau Bazna.
Infrastructura Sighişoarei este pregătită deja pentru primirea turiştilor. Drumurile, şoselele, trotuarele sunt refăcute, iluminatul este adecvat, chiar şi Eurogara care trebuia terminată anul trecut se preconizează că va fi finalizată în scurt timp. Ce dorim noi pentru Sighişoara nu este o noutate sau o dorinţă exclusivistă. Dacă ai un oraş turistic se dezvoltă şi economia. Aşa toată lumea este mulţumită.
* Rep.: Oferă politica suportul necesar realizării promisiunilor electorale?
F.A.P.: Eu am intrat în politică doar atunci când a apărut partidul care părea să mă reprezinte. APR (Alianţa Pentru România) a domnului Meleşcanu, a fost pentru mine şi alţi prieteni (actualul primar şi alţi patru consilieri locali), partidul care făcea diferenţa. După un an însă, totul a dispărut la fel de brusc precum a apărut dar am rămas cu dorinţa de a face ceva bun pentru noi toţi cei care locuiam în Sighişoara. Am intrat în PSD, pentru că ni s-a promis sprijin la realizarea Parcului Dracula. Am şi câştigat proiectul în faţa celorlalte oraşe participante având avantajul că suntem în centrul ţării, amplasare pe E60, plus alte avantaje aduse de gazele existente în zonă. Dar totul a dispărut când a început o propagandă anti-parc, propagandă sprijinită de Transilvania Trust a prinţului Charles…
* Rep.: Turism administrativ şi particular. Există conflicte de interese?
F.A.P.: Aveam 20 de ani în 1990 şi sunt primul sighişorean care a depus cerere şi a primit prima autorizaţie de mică intreprindere eliberată de Primăria Sighişoara. În '90-'91 am vândut apă minerală, apoi până în '93
m-am ocupat de alimentaţia publică în zona gării. În '93 am transformat clădirea care era proprietate personală, în prima unitate turistică particulară de după revoluţie din Sighişoara. Pensiunea CHIC avea 10 camere, iar turiştii începeau să vină tot mai mulţi. A urmat firesc VILLA FRANCA, unitate turistică integrată în peisajul turistic sighişorean. Este adevărat că mă preocupă turismul pentru că o dezvoltare a acestuia ne-ar aduce avantaje tuturor. Interesaţi de această parte a Europei nu sunt doar nemţii, italienii şi olandezii. În ultimii ani au început să vină tot mai mulţi din Noua Zeelandă, Australia, Japonia, SUA. Ponderea lor este mai mare pe timpul verii, doar 40% dintre ei preferând anotimpul rece pentru călătorii. O afluenţă mare de turişti înseamnă crearea de noi locuri de muncă. Eu personal am cuprinşi în această activitate 30 de angajaţi. Aşa că da, mă interesează turismul în toate planurile. Iar conflicte de interese nu sunt. Este doar preocupare pentru binele şi prosperitatea oraşului.
* Rep.: Între treburile administrative şi particulare, cât timp mai aveţi dintr-o zi?
F.A.P.: Timpul meu liber înseamnă 12 ore pe zi. De la opt seara la opt dimineaţa. În sezon mai puţin (râde). Am o fată de 17 ani. Ea şi soţia mă înţeleg şi nu am parte de reproşuri. Atunci când sunt acasă fructificăm la maxim momentele libere. Practic turismul ca şi hobby, ultima excursie pe care am făcut-o fiind în Bulgaria. Învăţ şi exersez limbile străine, în general germana şi engleza. Iar când vremea o permite, e binevenită o escapadă cu chopperul. Dacă vrei cu adevărat să faci ceva în viaţă trebuie să treci peste toate hopurile şi să mergi înainte.

A consemnat Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE