Kiss Kalman cere blocarea legii minorităţilor Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 26 Vizualizări

Kiss Kalman cere blocarea legii minorităţilor

3161_kk.gif
Proiectul legii statutului minorităţilor din România este criticat de liderul Uniunii Secuilor din România. Kiss Kalman a fost încurajat se pare de declaraţiile vicepremierului slovac Csaky Pal, care a spus că integrarea în UE nu e condiţionată de o asemenea lege. Liderul USR cere acum parlamentarilor români să nu facă jocul UDMR şi să respingă proiectul legii minorităţilor. Pentru a-i convinge pe parlamentarii de la Bucureşti, Kiss Kalman pregăteşte un set de scrisori pe care să le expedieze pe adresele acestora şi în care să arate, printre altele, că UDMR vrea să instituie dictatura în maghiarime.

Parlamentarii puterii, dar şi cei ai opoziţiei vor primi în perioada următoare scrisori prin care li se va cere să nu fie de acord cu proiectul legii minorităţilor promovat de UDMR. Scrisorile vor fi semnate de liderul Uniunii Secuilor din România, Kiss Kalman, care a anunţat că le va expune aleşilor de la Bucureşti motivele pentru care această lege nu trebuie adoptată acum. Kiss Kalman crede că scrisoarea lui va reuşi să convingă aleşii românilor, cu atât mai mult cu cât vicepremierul slovac, Csaky Pal, a declarat săptămâna trecută la Târgu-Mureş că integrarea în UE a României nu va fi condiţionată de adoptarea unei legi a minorităţilor. „E prea importantă pentru noi legea aceasta ca să fie adoptată pripit numai pentru că e un capriciu al UDMR. Acest proiect de lege trebuie respins acum, iar discuţiile pe marginea lui trebuie reluate abia după ce puterea nu va mai fi şantajată de UDMR", spune Kiss Kalman, care consideră că este momentul ca politicienii români să nu mai facă jocul liderilor UDMR.
USR acuză UDMR că vrea dictatură
Kiss Kalman afirmă totodată că, având sprijinul partidelor politice româneşti care au avut la rândul lor nevoie de votul UDMR, liderii acesteia din urmă au reuşit până acum să instituie şi să menţină o situaţie de monopol în interiorul maghiarimii, situaţie pe care doresc să o perpetueze şi să o legalizeze. „Anumite grupuri doresc să rămână în continuare la putere indiferent de susţinerea electorală", afirmă liderul USR, care este de părere că adoptarea legii privind statutul minorităţilor ar duce la instaurarea dictaturii în comunitatea maghiară şi nu ar aduce nimic bun populaţiei, ci doar privilegii liderilor UDMR. „UDMR doreşte întărirea dictaturii în comunitatea maghiară. Autonomia culturală propusă de UDMR nu serveşte decât intereselor personale ale liderilor UDMR şi nu celor ale comunităţii, este absolut antidemocratică şi va avea repercusiuni asupra comunităţii maghiare", a mai spus Kiss Kalman, potrivit căruia orice sâmbure de pluralism în maghiarime va fi zdrobit de această lege, deoarece acest capitol va fi lăsat definitiv, potrivit proiectului de lege, la mâna UDMR. (C.D.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE