Ţerbea a adus Argentina la Târgu Mureş Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 79 Vizualizări

Ţerbea a adus Argentina la Târgu Mureş

3165_erb.gifDupă aducerea în Târgu Mureş a unui colţişor din Argentina, omul de afaceri Sorin Ţerbea se pregăteşte să-şi primească sâmbătă oaspeţii în una dintre cele mai spaţioase săli din judeţ dedicate nunţilor, dar şi altor evenimente. 500 de locuri la mesele aşezate în jurul unei fântâni arteziene, un ring de dans pentru zeci de perechi, dotat cu cele mai inovative instalaţii de creat atmosferă, o sală – idee inedită – cu 80 de locuri pentru copii, plictisiţi să se strecoare printre picioarele adulţilor, sunt doar câteva detalii ale unei investiţii ce se anunţă un succes. Dacă mai adaugăm şi o sală de conferinţe care poate găzdui 350 de participanţi, înţelegem de ce, în curând, clădirea principală a Manpel va deveni un hotel cu 750 de locuri…

După un pariu pus cu un cerc de prieteni că va deschide restaurantul cu specific argentinian, în noaptea dintre ani, Sorin Ţerbea inaugura Restaurantul Steakhaus Manadas la parterul uneia dintre fostele hale ale MANPEL. Pariorii, care aveau să devină primii clienţi, îi plătiseră avansul pentru închirierea localului de 120 de locuri pentru a sărbători Revelionul, urmând să primească sume de bani întreite dacă restaurantul nu ar fi fost finalizat pe 31 decembrie 2005.
Aşa a apărut în peisajul localurilor din judeţ Steakhaus Manadas, un restaurant cu specific argentinian, născut şi dintr-o "slăbiciune" culinară a lui Sorin Ţerbea pentru muşchiul de vită argentinian (cea mai fragedă carne), o reţetă neîntâlnită în restaurantele din oraş.
Restaurantul, conceput în stil rustic, stil dat de îmbrăcarea pereţilor şi a tavanului în lemn, de decorarea pereţilor din loc în loc cu piei de vită, cu aşezarea grătarului pentru fripturi etc. la vedere.
Până şi fântâna arteziană se încadrează în specificul localului, fiind ornamentată cu pietre de rău.
Sorin Ţerbea ne-a povestit că a fost şi arhitect şi designer, localul fiind realizat integral după ideile sale, idei pe care şi le-a impus şi când a demarat decorarea sălii pentru nunţi sau alte evenimente, a sălii de conferinţe, situate la etajul clădirii.
Sala de nunţi şi sala de conferinţe erau aproape finalizate ieri când am ne-am oprit şi noi la Steakhaus Manadas. Etajul întâi a fost gândit ca un spaţiu destinat nunţilor şi evenimentelor de amploare, putând să găzduiască 500 de invitaţi. Pentru dansatorii înrăiţi a fost creat un ring de dans spaţios, dotat cu opt moving-head-uri, cu 14 programe care "dansează" după cum mixează DJ-ul.
Şi sala pentru nunţi este întregită cu o fântână arteziană, situată de data aceasta în
mijloc, şi prevăzută cu o punte, care se poate transforma, spre exemplu, oricând în podium de defilare pentru manechine.
Un element de noutate, sperăm că nu greşim dacă spunem că singular, este amenajarea unei săli pentru copii, unde 80 de puşti se pot juca sub supravegherea unui adult, cât timp părinţii chefuiesc la nuntă, petreceri etc.
De asemenea, ne-a plăcut sistemul de sonorizare care, deşi vibrant, îţi permite să conversezi normal cu comesenii, dotarea impecabilă a bucătăriei, astfel încât 500 de persoane pot fi servite în acelaşi timp.
Credem că nu vă miraţi dacă vă spunem că deja sala este închiriată pentru organizarea a 50 de evenimente, nunţi, baluri, simpozioane, petreceri de sfârşit de an, mai ales că preţul unui meniu este accesibil pentru toate buzunarele, variind între 500 de mii şi 2 milioane de lei.
Cât despre sala de conferinţe, ţinând cont că numărul acestora este extrem de limitat, este o idee binevenită. Mai ales pentru organizatorii de evenimente cu participare numeroasă.
Ultimul hop înainte de deschidere, după o muncă de două luni şi jumătate, va fi inaugurarea de sâmbăta aceasta, un eveniment creat 100% de Robert Turcescu care îi va avea invitaţi pe Oana Sârbu, Ileana Şipoteanu sau Aurel Tămaş. Un dar amânat pentru ziua sa de naştere, pe care Sorin Ţerbea şi-o sărbătoreşte astăzi. Cum ne-a lăsat pe noi să ne gândim ce îşi doreşte, îi urăm să aibă parte de mulţi clienţi şi de sănătate, că restul lucrurilor vin. Inclusiv, hotelul de 750 de locuri proiectat în clădirea principală a MANPEL. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE