Nostalgie sau demnitate? Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

Nostalgie sau demnitate?

3249_nostalgie.gifFiliala Mureş a PUNR nu îşi modifică poziţia faţă de fuziunea cu Partidul Conservator. Vicepreşedintele partidului, Lazăr Lădariu, ne-a declarat ieri că nu s-au produs modificări faţă de ceea ce au hotărât sâmbătă la Delegaţia Permanentă care s-a desfăşurat la Târgu Mureş. „Noi am fost categoric împotriva fuziunii pentru că dorim păstrarea identităţii partidului", a spus Lădariu aducând ca argumente câteva date succinte din istoria PUNR. Formaţiunea s-a înfiinţat la Târgu Mureş, iar în 1992 reprezenta o adevărată forţă cu 30 de deputaţi şi 14 senatori. Mureşul şi-a adus aportul la alegerile de atunci cu 127.000 de votanţi, obţinând în judeţ doi senatori şi patru deputaţi. Cu toată scăderea de popularitate şi la această oră PUNR Mureş se poate baza pe aproximativ 20 000 de votanţi, care indiferent de situaţie, îşi ascultă liderii. La alegerile locale din 2004 formaţiunea a obţinut 3 consilieri judeţeni şi aproape o sută de consilieri locali în tot judeţul. „Ne-am fi aşteptat să se ţină mai mult cont de părerile noastre, ale celor din Mureş", a mai spus Lădariu, care mai recunoaşte că nu este deloc fascinat de mirajul televiziunii, pe care îl invocă preşedintele Mircea Chelaru atunci când argumentează alegerea PC, ca formaţiunea cea mai indicată pentru a face alianţă.
Mureşenii acceptă doar o formulă de alianţă care să păstreze identitatea partidului şi care să nu-i forţeze să facă parte din aceeaşi tabără cu UDMR. „Avem temeri că naţionalismul nostru, cumpănit, echilibrat, luminat, tradiţional ardelenesc s-ar simţi gâtuit din anumite motive în noua construcţie politică ce se prefigurează. Noi suntem adepţii unui partid curat, fără baroni, tinichele, corupţi şi dosare penale. Noi mureşenii chiar nu am avut nimic din toate astea şi nici nu vrem să avem. Avem un jurământ pe care trebuie să-l respectăm", a mai spus Lazăr Lădariu.
Delegaţia din Mureş va merge la Congresul PUNR care se desfăşoară la Bucureşti, însă va vota împotriva fuziunii. Dacă se va hotărî totuşi ca aceasta să aibă loc, PUNR Mureş îşi doreşte să nu existe abateri de la anumite principii. Dacă totuşi vor exista, mureşenii îşi rezervă dreptul de a se retrage şi de a lua alte măsuri, pe care, deocamdată, nu le fac publice.
Cora MUNTEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE