Magherniţele politicii din Reghin Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

Magherniţele politicii din Reghin

3290_magheernita.gifPolitica în Reghin se face în sedii aflate în condiţii precare l PNG sau PUR nici măcar nu au sedii în care să-şi desfăşoare activitatea, iar cererile de atribuire de spaţii către aceste partide zac încă la primărie l În aceste cazuri, audienţele publice se ţin în stradă l În plus, filialele partidelor din Reghin sunt nevoite să se descurce cu un buget derizoriu

Cu siguranţă că, în Reghin, nu aspectul sediilor partidelor au atras membrii sau electoratul. Asta deoarece sediile sunt de-a dreptul modeste, în spaţii nu tocmai spaţioase care nu oferă condiţii decente. Dar să le luăm pe rând.

Politică în stradă

Într-o situaţie critică sunt PNG şi PUR deoarece cele două partide nu au sedii. Filiala din Reghin a PNG a avut în perioada campaniei electorale un sediu improvizat situat deasupra Bibliotecii Municipale. "Imobilul l-am luat în chirie de la sindicate, dar, ulterior, contractul a expirat şi nu l-am mai reînnoit. Încă de la mijlocul anului trecut avem depusă o cerere pentru atribuirea unui spaţiu, dar încă nu am primit. Primarul a spus că până la începutul lui martie ne va da un răspuns", a declarat Ioan Cengher, preşedintele filialei PNG din Reghin. Până atunci însă activitatea partidului este aproape nulă, întrucât şedinţe se ţin doar atunci când se iveşte vreo urgenţă, cât despre înscrieri sau audienţe acestea se fac pe drumuri. Într-o situaţie asemănătoare se găseşte şi filiala PUR din Reghin, înfiinţată abia înaintea campaniei electorale. Conducerea partidului acuză executivul că a adoptat o atitudine refractară în ceea ce priveşte cerinţele şi nevoile filialei. "Primăria Reghin a avut o atitudine refractară faţă de cerinţele partidului, deşi şi noi, teoretic, am fost la guvernare. Nu am avut deloc un sediu, nici măcar în campania electorală. Ne adunăm în localurile din Reghin, asta ar fi un sediu neoficial. Poate că în urma asocierii cu PUNR vom rezolva ceva", a fost de părere preşedintele filialei PUR din Reghin, Ioan Ţintoşan. Însă şi cei din PUNR au un spaţiu închiriat de la Vatra, care în afară de un spaţiu ultracentral, mai are de investit în imobil.

Ultracentral, dar cu probleme

Tot în spaţii ultracentrale sunt şi sediile partidelor PRM şi PSD. De fapt, cele două partide au sediile uşă-n-uşă. Problema celor două filiale ar fi faptul că sediile sunt greu de întreţinut. "Din păcate partidul nu are bani suficienţi să cumpere spaţiul în care funcţionăm. Valoarea spaţiului se ridică la aproximativ 700 de milioane de lei. Chiria, precum şi celelalte utilităţi, pe perioada de iarnă, se ridică la 4-5 milioane de lei, sume pe care noi trebuie să-i scoatem din buzunare. Avem în schimb întâlniri periodice cu membrii, avem şedinţe în fiecare zi de marţi", a spus Maria Precup, preşedintele filialei PSD din Reghin. Tot într-un spaţiu ultracentral este şi sediul PNŢCD, doar că imobilul ascuns după o poartă învechită, mai tot timpul închisă nu prea dă semne de o activitate intensă. Un orar afişat, dar îngălbenit nu dă o altfel de impresie. Sediul PNL, situat pe strada Spitalului, este destul de retras şi doar săgeata de pe faţada imobilului indică sediul partidului. Nici liberalii nu o duc prea bine întrucât şi în interior condiţiile lasă de dorit. Mobilier vechi, prea mult praf, şi câteva afişe electorale uitate în antecameră. Dar cum partidul este la guvernare, poate că vor veni şi fonduri pentru dotarea sediului. În schimb, cei de la PD au o situaţie mai dificilă, întrucât vechiul sediu situat în Piaţa Petru Maior, este într-o clădire veche cu probleme. "Încercăm să punem la punct sediul. Clădirea în care funcţionăm este veche, am încălzit cu butelii, nu aveam apă. Sunt încă condiţii destul de proaste. Noi nu utilizăm acum sediul, dar vrem să cumpărăm spaţiul respectiv şi să-l punem la punct", a declarat Călin Biriş.Una peste alta, politica în Reghin, nu are o situaţie strălucită.

Cristina CORNEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE