Răzmeriţă la Artfil Sighişoara Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 272 Vizualizări

Răzmeriţă la Artfil Sighişoara

3289_revolta.gifO grevă spontană a paralizat pentru câteva ore activitatea SC Artfil SA din Sighişoara, în urmă cu mai bine de o săptămână. Conducerea unităţii păstrează încă tăcerea în legătură cu acest conflict de muncă şi cauzele sale. Muncitorii susţin că din luna octombrie a anului 2005 şi-au încasat doar parţial drepturile salariale, iar pe luna ianuarie şi pe primele două săptămâni ale lunii februarie nu au primit tichetele de masă la care au dreptul. În plus, mulţi salariaţi au fost trimişi în concedii fără plată pentru că nu este de lucru, iar conducerea societăţii ar fi anunţat disponibilizări masive de personal.
Şefa punctului de lucru Sighişoara a AJOFM Mureş, Niculina Hornoiu a declarat că, până în acest moment, SC Artfil nu a anunţat agenţia că ar avea de gând să facă disponibilizări, dar nici în toamnă, când au fost trimişi în şomaj în jur de 50 de muncitori, societatea nu a făcut acest lucru. În ce priveşte plata salariilor, şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Sighişoara, Lucreţia Purenciu, a arătat că, potrivit statelor de plată depuse la Camera de Muncă, muncitorii de la Artfil şi-au încasat salariile întregi, cel puţin până în luna decembrie 2005. Artfil înregistrează unele datorii la plata CAS-ului, însă acestea sunt cauzate, potrivit reprezentanţilor societăţii, de faptul că firma are de recuperat TVA-ul aferent produselor exportate pe ultimele trei luni. Săptămâna trecută managerul general, Iosif Blaj, s-a aflat la un târg de specialitate din Birmingham (Anglia) pentru a face rost de contracte, la Sighişoara rămânând directorul economic Emil Olteanu, care însă a evitat contactul cu presa, pe motiv că e extrem de ocupat.
Dintre cele trei societăţi desprinse din fosta întreprindere de Sticlărie şi Faianţă Sighişoara, doar SC Cesiro SA nu a avut până acum probleme legate de producţie. În toamna anului trecut, SC Stimet SA şi-a închis porţile, iar SC Artfil SA se zbate de mai mulţi ani să supravieţuiască.
Deşi primele probleme au apărut încă din 2004, societatea şi-a construit un sediu ultra-modern în faţa halelor de producţie, care se pare că nici la această dată nu este plătit în totalitate. Până în 2004, birourile societăţii funcţionau în pavilionul administrativ al SC Cesiro SA. (A.D.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE