Tort de ananas Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 54 Vizualizări

Tort de ananas

Ingrediente
4 6 ouă la temperatura camerei
46 linguri de făină
46 linguri zahăr
41 linguriţă praf de copt
41 pliculeţ de zahăr vanilat
42 cutii de compot de ananas (450g)
4300 ml frişcă
41 lingură de amidon
ciocolată pentru ornat (opţional)

Preparare:
Se cerne făina cu praful de copt. Se bat albuşurile spumă. Se adaugă gălbenuşurile, zahărul şi făina. Se amestecă uşor ca să se omogenizeze. Se pun într-o formă de tort de 23 cm, unsă cu unt sau ulei şi tapetată cu făină. Se dă la foc mediu cam 30-40 minute. Se testează dacă este gata cu o scobitoare.
Se scoate blatul şi se lasă la răcit. Se taie în 2 sau 3 felii pe orizontale, după preferinţă.
Ananasul se pune la scurs. Sucul se păstrează. Un sfert din ananasul scurs se face pastă, cu mixerul (paleta cu cuţit), blender-ul sau cu ce aveţi. Se pune la foc mic într-o crăticioară cu 5 linguri de suc şi cu amidonul. Se lasă câteva minute până se îngroaşă.
Se opresc câteva linguri de frişcă pentru ornat, iar restul se amestecă cu ananasul rămas, tăiat bucăţele mici.
Se montează tortul. Într-o farfurie se pune prima felie de blat şi se însiropează cu suc de ananas. Peste ea se pune frişca amestecată cu ananas. Peste cremă se pune cealaltă felie de tort şi se însiropează. Se ornează cu frişca rămasă şi cu ciocolata.
Poftă bună!!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE