Proiectul SMURD regional, semnat astăzi Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

Proiectul SMURD regional, semnat astăzi

Consiliul Judeţean Mureş organizează astăzi, de la ora 11. întâlnirea dintre preşedinţii consiliilor judeţene din Regiunea de Dezvoltare 7 Centru, pentru semnarea Acordului de asociere, în vederea derulării proiectului "Achiziţionarea Echipamente specifice pentru îmbunătăţirea Capacităţii şi Calităţii Sistemului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi pentru Acordarea Asistenţei Medicale de Urgenţă şi a Primului Ajutor Calificat". Părţile acordului sunt CJ Mureş, CJ Alba, CJ Braşov, CJ Covasna, CJ Harghita şi CJ Sibiu. Suma estimată care poate fi accesată, prin intermediul proiectului, la nivelul Regiunii 7 Centru, este de aproximativ 9.415.000 Euro. "Este posibil ca suma să se modifice, fie crescând, fie scăzând", explică preşedintele CJ Mureş, Lokodi Edita Emoke.

SMURD regional
Această sumă se poate accesa doar printr-un proiect la nivel de regiune. În proiect va fi inclus necesarul de echipamente ce poate fi achiziţionat la nivelul fiecărui judeţ din Regiunea 7 Centru, pentru ca un număr cât mai mare de locuitori ai acestor judeţe să poată beneficia de servicii de asistenţă medicală de urgenţă de cât mai bună calitate. În urma implementării proiectului, localităţile beneficiare din judeţul Mureş vor fi: Sărmaşu şi Miercurea Nirajului, unde se vor înfiinţa noi unităţi de primiri urgenţe, iar la Deda şi Târnăveni, vor fi înnoite echipamentele ce sunt în dotarea unităţilor existente.

SMURD Mureş, prin strategia adoptată, prin serviciile oferite de ameliorare a asistenţei
medicale de urgenţă a devenit unul dintre cele mai eficiente servicii de acest gen din România. De aceea se consideră un model în ceea ce priveşte lărgirea reţelei de acordarea primului ajutor
calificat", Lokodi Edita, preşedinte CJ Mureş

Ce rol are proiectul?
Proiectul "Achiziţionarea Echipamente specifice pentru Îmbunătăţirea Capacităţii şi Calităţii Sistemului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă şi pentru Acordarea Asistenţei Medicale de Urgenţă şi a Primului Ajutor Calificat", contribuie la realizarea obiectivului Strategiei Naţionale de Dezvoltare Regională a Planului Naţional de Dezvoltare 2007-2013, şi va fi înaintat spre finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, domeniul de inter-venţie "dezvoltarea infrastructurii pentru siguranţa publică şi situaţii de urgenţă".

Ionuţ OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE