Control ţinut la secret Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 119 Vizualizări

Control ţinut la secret

7421_soc.gifÎn loc să rezolve situaţiile salariale cu care se confruntă angajaţii Centrului de Plasament Nr.5, conducerea direcţiei se eschivează, iar purtătorul de cuvânt, Magda Colceriu, vrea să verifice conţinutul materialelor referitoare la direcţie înainte de a fi publicate.

Vă reamintim faptul că Zi de Zi şi ZIARUL de Mureş au semnalat problemele cu care se confruntă salariaţii de la Centrul de Plasament din Luduş. Am urmărit firul evenimentelor. De la sesizările pe care le-au făcut aceştia, până la reacţiile autorităţilor care nu au întârziat să apară. Însă răspunsurile pe care le-am aşteptat nu au fost deloc mulţumitoare. Ieri, la Centrul de Plasament din Luduş au fost prezenţi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Mureş pentru a soluţiona problemele angajaţilor. Şefa de centru, Lucreţia Lung, a refuzat să spună cine şi de ce au fost la Centru. ,,Voi nu aveţi altă treabă decât să vă legaţi de noi? Au fost într-adevăr de la Consiliul Judeţean Mureş, dar mai mult nu pot să vă spun", a mai adăugat Lucreţia Lung, şefa centrului, închizându-ne telefonul. Lucreţia Horvath, contabilul – şef la Centrul de plasament, se află în prezent în concediu medical, nu ne-a putut răspunde dacă este legal să-şi ducă la domiciliul ei calculatorul cu datele de contabilitate. Chiar şi cu maşina centrului de plasament? O altă întrebare, rămasă tot fără răspuns ar fi fost: de ce nu s-au acordat premiile angajaţilor?

Vor să ne controleze?
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, condusă de Florin Dumbravă, nu a reuşit să pună la punct problemele angajaţilor de la Centrul de Plasament Luduş. Nu este întru totul vina sa, ţinând cont că a preluat şefia direcţiei de mai puţin de doi ani. În 1998, personalul care a rămas la Centrul de Plasament, a fost preluat de la Ministerul Educaţiei la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, fără să fie încadraţi în noua grilă de salarizare.
În schimb, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului este ofensată de faptul că nu i-am arătat materialul înainte de a fi publicat: ,,Colegii tăi din media nu au respectat normele deontologice ale presei scrise. Mai mult, trebuia să vii la noi să discutăm despre ce este vorba, pe urmă să îţi spun ce să scrii. Hai, că nu am timp să discutăm, sunt în şedinţă. Dacă mai scrii ceva să-mi trimiţi prin e-mail articolul, înainte să publici", ne-a spus Magda Colceriu.

Înţelegem să discutăm cu toate părţile implicate – dacă acestea ne şi răspund, cum îi reamintim Magdei Colceriu că nu a făcut, motivând că nu are timp – dar de aici până la pretenţia de a verifica articolele înainte de a fi publicate ni se pare cale lungă. Mai mult, dacă conducerea DGASPC are pretenţia să discute cu jurnaliştii acreditaţi, ar trebui ca în prealabil să solicite instituţiilor media să-şi desemneze reprezentanţii pentru a fi acreditaţi la direcţie, cum procedează orice instituţie publică serioasă. Iar atacul că am fi lansat acuzaţii tendenţioase, ni se pare deplasat, şi răuvoitor, conducerea direcţiei încercând să ascundă problemele din ograda proprie, inclusiv prin minimalizarea acestora şi oferirea unor răspunsuri care să arate cititorilor interesul şi implicarea în soluţionarea nemulţumirilor semnalate de angajaţii Centrul de Plasament Nr. 5.

KRISTOF Lajos
(L.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE