Vreau să depolitizăm unele instituţii Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Vreau să depolitizăm unele instituţii

7512_tariceanu.gifPremierul Tăriceanu a declarat, luni, că l-a demis pe Cristian Vlădescu de la şefia Casei de Sănătate pentru că nu a operaţionalizat sistemul informatic în cei doi ani de mandat, dezvăluind că liberalii i-au reproşat înlocuirea unui liberal cu un tehnocrat.

"Nu este posibil ca, de doi ani, sistemul să nu fie implementat şi am tras concluzia că nu s-a dorit, pentru că prin acest sistem am avea evidenţa exactă a cheltuielilor pe bolnav, pe spital, pe medic, pe farmacie şi sigur că acest lucru ne va permite să controlăm costurile, să vedem unde sunt scurgerile, unde se fac nereguli şi mulţi care profită de sistem nu vor mai putea să o facă", a declarat Tăriceanu la întâlnirea cu membrii consiliului de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).
Premierul a dezvăluit că liberalii i-au reproşat în şedinţa de luni a partidului că, prin demiterea lui Cristian Vlădescu, membru al PNL şi prin numirea lui Vasile Ciurchea, apolitic, PNL pierde o funcţie de conducere într-o instituţie cheie. "Astăzi, la şedinţa Biroului Politic al PNL am avut parte de reproşuri, că acest post aparţine de fapt PNL şi de ce nu este pus un liberal. Vă spun că mi se pare mai importantă problema cetăţeanului, a bolnavului decât problema numirii unui membru al PNL. Prin această numire, prin care vreau să depolitizăm anumite instituţii esenţiale, vreau să dau un semnal că pun pe primul plan problema cetăţeanului şi pe planul al doilea problema partidului sau problema politică a unora dintre colegii care doresc să obţină funcţii", a spus Tăriceanu.
Premierul Tăriceanu l-a revocat, la începutul săptămânii trecute, pe Cristian Vlădescu, din funcţia de preşedinte şi membru al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi l-a numit în această funcţie pe Vasile Ciurchea. Ciurchea este director al Agenţiei Naţionale de Programe din cadrul Ministerului Sănătăţii şi a mai ocupat funcţia de director general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a declarat, săptămâna trecută, că revocarea lui Vlădescu s-a făcut la cererea sa scrisă. Nicolăescu a afirmat că a cerut revocarea lui Vlădescu din cauza deficienţelor foarte grave care au fost constatate în activitatea CNAS, pe fondul tensiunilor cu farmaciştii, medicii de familie, spitalele şi din cauza modului total defectuos de alocare a fondurilor pentru sănătate, în mod special a celor destinate finanţării medicamentelor compensate şi gratuite. (NewsIn)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE