Previziunile politicienilor mureseni pentru 2008 (I) Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Previziunile politicienilor mureseni pentru 2008 (I)

10839_natea.gifNoul an este privit cu optimism de catre liderii principalelor partide politice de pe scena politica mureseana, fiecare dintre acestia dorind sa inregistreze evolutii prin diverse metode, obiectivul principal fiind acela de a castiga alegerile locale. In ceea ce priveste previziunile liderilor politici mureseni privind viitoarea conducere a municipiului sau a judetului, acestea sunt fie neclare fie includ situatia actuala a liderilor, cu mici modificari.

Opriscan stie…
Liderul PD Targu-Mures, Doru Opriscan, nu s-a eschivat de la a face previziuni in ceea ce priveste castigatorii alegerilor locale din vara, sustinand ideea ca aceste alegeri sunt foarte importante pentru partidul sau exprimandu-si dorinta de a obtine cel mai mare numar de consilieri, atat judeteni cat si locali, dupa UDMR evident. "Alegerile locale si generale sunt principalele noastre obiective din anul acesta pentru ca de aici porneste totul. In ceea ce priveste rezultatul acestora, cred ca primar la Targu-Mures va fi tot Dorin Florea, iar la presedentia CJ e mai complicata treaba. Totusi in CL sau CJ pot sa spun ca nimeni nu va avea majoritate, ci doar consilieri mai multi si acel partid cred ca va fi UDMR in caz ca se pastreaza votul etnic. La partide romanesti, cred ca cei mai multi consilieri ii va avea PDL ", a declarat Doru Opriscan.

Natea indeamna la calm
Social democratii mureseni, prin vocea presedintelui Ovidiu Natea, ne-au rugat sa mai avem putina rabdare in ceea ce priveste proiectele PSD Mures pentru anul acesta sugerandu-ne sa mai asteptam o zi sa treaca sarbatorile. "De maine vorbim de proiecte. Sa asteptam sa treaca sarbatorile si pentru noi si pentru dumneavoastra. Oricum aceste proiecte nu pot fi legate decat de alegerile locale, pentru ca toate converg in acesta directie", a precizat Ovidiu Natea.

Akos Mora nu e Mama Omida
Astfel, vicepresedintele PNL Mures, Akos Mora evita sa faca vreo previziune referitoare la viitoare structura a CJ sau CL, insa, in compensatie, ne-a marturisit o sumedenie de proiecte pe care vrea sa le realizeze in cursul acestui an pe linie de partid. "La capitolul previziuni nu pot sa ma pronunt pentru ca nu sunt Mama Omida si nu vreau sa ma hazardez deoarece iata ca si cele mai serioase sondaje de opinie au fost date peste cap anul trecut si nu doar cu marja de eroare de trei la suta ci cu mult mai mult. In orice caz nici nu ar trebui sa conteze cine este primar sau sef la CJ. In ceea ce priveste proiectele politice ale PNL Mures, acestea se vor concentra, ca axa principala, pe continuarea guvernarii si pe realizarea de activitati importante, evitand teme parazite ca referendumul pentru demiterea presedintelui sau mai stiu eu ce. Totodata anul acesta va fi anul care trebuie sa pastreze, daca nu sa mareasca succesul economic inregistrat de Romania pana acum, pentru ca este mare nevoie de crestere economica pentru ca in functie de acest lucru putem trata si alte subiecte din alte pozitii. Desigur in acest an vom avea si multe alegeri pe care trebuie sa le tratam cu maxima seriozitate, iar la capitolul administratie locala unele dintre autoritati ar fi bine sa inteleaga ca este mai bine sa lucreze in comun pentru judet si oras", ne-a declarat Akos Mora.

Strategiile lui Amza
Pentru PRM Mures, noul an a inceput deja cu intruniri ale Biroului Executiv in vederea stabilirii strategiei politice pentru alegerile ce vor avea loc, toate actiunile fiind axate pe reorganizare. "Anul acesta l-am inceput prin sedinte ale Biroului Executiv al partidului cu scopul de a stbili modul de abordare al alegerilor din iunie, alegeri in care vom intra cu un partid reorganizat atat la nivel de orase si municipii cat si de comune. Trecand la capitolul rezultate de alegeri cred ca la Targu-Mures batalia se va da intre un candidatul UDMR si unul roman, care sper eu sa fie unic si sustinut de ceilalti, pentru ca Florea asa a castigat pana acum. Intr-o astfel de situatie noi vom sprijini candidatul roman insa cu pretentii scrise clare, nu ca pana acum verbale. Desigur acest lucru se va intampla in cazul in care nu vom avea candidat propriu. Referitor la majoritatea din consiliile local si judetean sper ca romanilor sa le vina mintea la cap si sa aiba majoritate chiar si de un vot si unele partide romanesti sa nu mai faca intelegeri cu UDMR. Poate vine caruta si la poarta noastra", a mentionat Constantin Amza, presedintele PRM Mures.

Liviu CRUDU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari





Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE