Sedinta pentru examenul electoral Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

Sedinta pentru examenul electoral

10926_sedinta.gifAstazi la ora 12 Inspectoratul Scolar Judetean Mures a convocat o sedinta speciala cu privire la organizarea si desfasurarea sesiunii speciale de Teste Nationale. Evenimentul se va desfasura in sala festiva a Grupului Scolar Constantin Brancusi din Targu Mures, fiind convocati toti directorii unitatilor de invatamant care au in structura clase de invatamant gimnazial.
Examen electoral
În conformitate cu Ordinul Ministrului 2436 din 22 octombrie 2007, în perioada 21 ianuarie – 11 februarie 2008, se va desfasura sesiunea speciala a Testelor Nationale la nivelul întregii tari. La aceasta sesiune pot participa toti elevii care au absolvit gimnaziul în anii anteriori, inclusiv anul scolar 2006 – 2007 si fie au absentat, fie nu au promovat examenele de Capacitate/Testele Nationale. Metodologia este cea din 2007, cu anumite modificari, pe care MECT le-a comunicat catre toate inspectoratele scolare din tara. În vederea bunei organizari si desfasurari a sesiunii speciale de Teste Nationale, MECT a solicitat tuturor inspectoratelor din tara sa mediatizeze corect, eficient si la timp prevederile OMECT 2.436/2007, sa asigure informarea si pregatirea directorilor de unitati scolare. La rândul lor, acestia au obligatia de a facilita, prin intermediul profesorilor diriginti, informarea elevilor la clasa si a parintilor. De asemenea, documentele privind admiterea în clasa a IX-a pentru anul scolar 2008-2009 se vor afisa în toate unitatile scolare. Inspectoratele scolare judetene trebuie sa asigure cazarea si masa elevilor care vin din alte localitati pentru a sustine Testele Nationale.
"Pachetul" de legi,
analizat la "pachet"
Seful ISJ Mures, Mircea Prozan, a decis ca tot azi, dar cu o ora mai tarziu, sa se desfasoare in acelasi loc, si sedinta cu privire la discutarea pachetului de legi ale Educatiei aflate in dezbatere publica. De la ora 13 au fost invitati sa participe, cel putin prin postarea unui comunicat pe site-ul institutiei, profesori, reprezentanti ai sindicatelor si ai societatii civile, in vederea propunerii si elaborarii unor propuneri concrete vizand continutul documentelor amintite. Numai ca, ori din neatentie, ori din dezinteres, ISJ Mures n-a mai luat in calcul ca locul propus este impropriu si pentru sedintele cu directorii, deci implicit neincapator si impropriu pentru o dezbatere serioasa, nu una de amorul artei. In al doilea rand, niciodata dupa prezentarea rapoartelor prinvind starea invatamantului catre directori, nimeni n-a mai zabovit in aceea incinta pentru a semnala sau rezolva probleme concrete. Deci, comasarea celor doua sedinte speciale, va fi cel mai probabil un fiasco. ISJ Mures a anuntat pe site-ul sau inca din 8 ianuarie ca intentioneaza sa organizeze sedinta pe tema legilor, insa duminica, Ministerul Educatiei a tinut la randul sau sa anunte ca incepand de ieri lanseaza la nivel national dezbaterile privind proiectele de Legi ale Educatiei. MEdC pluseaza, si include pe lista invitatilor reprezentanti ai primariilor/consiliilor locale, prefecturilor, sindicatelor, organizatiilor neguvernamentale, parinti, elevi, mass-media. Daca au avut loc toti, cine a venit, ce a propus, veti afla in editia de maine. Pana azi, printr-o informare trimisa scolilor, Mircea Prozan i-a rugat pe directori: " sa consultati proiectele impreuna cu cadrele didactice si sa elaborati propuneri concrete. Va solicitam ca in data de 15 ianuarie sa aduceti o mapa care sa contina concluziile si propunerile rezultate". De asemenea directorii trebuiau sa trimita mail-uri cu la ce s-au gandit sefilor ISJ. Perioada de dezbatere, definitivata de MEdC împreuna cu inspectoratele scolare, este 14 ianuarie – 17 februarie. Inspectoratele pot organiza si alte dezbateri decât cele realizate la solicitarea MEdC.

Ionut OPREA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE