"Curentati" la Timisoara Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 34 Vizualizări

"Curentati" la Timisoara

11135_bcm.gifÎntr-un meci contând pentru etapa a XV-a a Campionatului National de Baschet Masculin, disputat sâmbata la Timisoara, formatia Elba din localitate a învins BC Mures cu scorul de 72-71 (20-18, 16-16, 16-23, 20-14). Desi a fost o disputa frumosa, cu dese rasturnari de situatii, finalul a fost unul foarte tensionat, conducatorii echipei muresene exprimându-si nemultumirea fata de maniera de arbitraj a trioului format din Doru Vinasi, Fabiana Nitu si Cosmin Prisca.
Mihai Corui, antrenorul "tigrilor" a început partida cu McCullough, Cooley, Truscott, Russell si McKenna. Primul cos al întâlnirii este reusit de Pesic, care gaseste tinta de la linia de 3 puncte. Muresenii nu se pierd si fac spectacol, reusind un 9-0 run. Treptat, meciul se echilibreaza, echipele mergând cap la cap, sfertul terminându-se cu scorul de 20-18 pentru gazde.
Sfertul al doilea s-a desfasurat sub acelasi semn al echilibrului, ambele echipe aparându-se agresiv, elevii lui Mihai Corui reusind sa contracareze cu oarecare succes principala arma a timisorenilor, aruncarile de 3 puncte. Cu toate ca nu a prins o zi excelenta, Cooley a furnizat numeroase pase decisive coechipierilor, care – în mod bizar – nu s-au regasit si pe statistica oficiala a meciului, care la pauza consemna un stupefiant zero în dreptul conducatorului de joc al "tigrilor". Dupa 20 de minute de joc, gazdele conduceau cu 36-34, scor care dadea sperante inimoasei galerii muresene, care si-a facut simtita prezenta si în aceasta deplasare.
Cu toate ca cel de-al treilea sfert a fost adjudecat clar de mureseni, cu 23-16, spectacolul a fost umbrit de eliminarea prematura din joc a lui Truscott, "vânat" parca de arbitrii întâlnirii. Tabela indica scorul de 54-57, cu zece minute înainte de final.
Din nefericire pentru noi, arbitrii si-au continuat "recitalul", eliminându-l pe Cooley la mijlocul sfertului al patrulea, la scorul de 59-61. Cu toate acestea, "tigrii" nu s-au demoralizat, continuând sa lupte exemplar pentru fiecare minge, însa fara prea mare luciditate. Treptat, gazdele au preluat initiativa, distantându-se la 71-66, cu 81 de secunde ramase de jucat. Muresenii reusesc însa sa egaleze la 71 si sa aiba ultimul atac. Urmeaza faza decisiva a meciului. Szaszgaspar arunca de la 6,25 metri, mingea loveste inelul, Russell urmareste faza în duel cu un timisorean si este penalizat cu fault, spre stupoarea bancii tehnice a muresenilor. Mai era o secunda de joc, timp insuficient pentru a se mai întâmpla ceva notabil… Meciul se termina cu scorul de 72-71 pentru amfitrioni, care astfel se razbuna pentru înfrângerea suferita în tur la Târgu-Mures (78-79). În clasament, BC Mures ocupa pozitia a saptea, cu 23 de puncte, cu opt victorii si sapte înfrângeri.

Marcatorii partidei au fost:
Elba Timisoara: N. Markovic 19 (4×3), Pesic 15 (3×3), Radmanovac 12 (1×3), Velickovic 10 (1×3), D. Markovic 8, Kabengele 6 (1×3), Paltinisanu 2.
BC Mures: Truscott 18, McKenna 16, McCullough 15 (3×3), Russell 11, Cooley 4, Jakab 4, Szaszgaspar 3 (1×3).

"Antrenez de 7 ani, dar azi e prima data când comentez si contest arbitrajul. Este viciere de rezultat ce s-a întâmplat azi, pentru ca nu a fost fault la jucatorul nostru cand mai era o secunda pe ceas. S-a sarit la recuperare, jucatorul nostru nu a faultat. Vom merge cu un protest la FRB. Nu am experienta la asa ceva, deci nu pot sa spun foarte multe despre asta. Sa vedem ce se va întâmpla. Chiar daca am terminat fara doi jucatori, noi credem în spiritul de echipa, suntem un colectiv. Nu ne bazam pe individualitati. Fie ca e vorba despre români, unguri sau americani suntem frati. Baschetul ne uneste. Truscott si Russell sunt jucatori buni, ma bazez foarte mult pe ei, am încredere ca sunt jucatorii de care avem nevoie si ne vor ajuta mult în continuare. Acesta nu a fost un meci crucial pentru BC Mures, asa cum a fost pentru Timisoara. A fost un meci obisnuit pentru noi." (Mihai Corui, antrenor BC Mures)

Alexandru TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari



Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE