Casa noua pentru procurorii mureseni Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Casa noua pentru procurorii mureseni

11267_cap.gif"Nu detin informatii referitoare la numarul procurorilor care au colaborat cu Securitatea, aceste informatii sunt disponibile în statisticile Consiliului Superior al Magistraturii, realizate pe baza declaratiilor pe proprie raspundere ale acestora", a declarat Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Parchetului Înaltei Curti de Casatie si Justitie a României, dupa sedinta de bilant a parchetului de pe lânga Curtea de Apel Târgu-Mures, care a avut loc ieri, la Târgu-Mures.
Referindu-se la lupta împotriva coruptiei, Codruta Kovesi a declarat ca prezentarea raportului de activitate al Directiei Generale Anticoruptie va fi facut public în aceasta luna, ferindu-se însa sa dea alte detalii.
Printre problemele identificate la întâlnirea cu procurorii mureseni se numara criza de personal cu care se confrunta Curtea de Apel Târgu-Mures, dar si spatiul inadecvat în care procurorii institutiei îsi desfasoara activitatea.
În acest sens, prim-procurorul Dan Petru a declarat ca s-a identificat un spatiu adecvat, unde se spera ca procurorii mureseni sa se mute în curând. Noul sediu vizat de procurorii mureseni este o cladire dezafectata, unde functioneaza în prezent Parchetul Militar Mures. Ea se afla în administrarea Ministerului Apararii, în prezent facându-se demersurile necesare pentru trecerea acesteia în patromoniul Ministerului Public. Referindu-se la criza de personal cu care se confrunta Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Târgu-Mures, Dan Petru a declarat ca schema institutiei cuprinde 86 de posturi de procurori, dintre care 29 sunt vacante. "Promovarea pe functii se face pe baza unor examene foarte dificile, în care se cer multe cunostinte din domenii diverse. Nu stii ce ti se ofera în schimb", a concluzionat prim procurorul muresean. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE