Tabasco – muresenii de la Eurovision Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 401 Vizualizări

Tabasco – muresenii de la Eurovision

11277_tabasco.gifFormatia mureseana "Tabasco", ce are in componenta sase muzicieni talentati, este singura formatie din provincie participanta la Concursul Eurovision 2008. Despre calificarea lor în finala nationala a competitiei, dar si despre planurile de viitor ale formatiei, am stat de vorba cu Mircea Piper, solistul trupei.
Reporter: Ce inseamna Tabasco?
Mircea Piper: "Tabasco" este numele unui sos foarte picant, apreciat peste tot in lume, mai ales de americani. Trupa "Tabasco" inseamna pentru membrii formatiei o familie alcatuita din sase muzicieni cu o bogata experienta in plan muzical. Bazele trupei au fost puse in anul 2004 la initiativa lui Kovacs Norbert (pian), Mircea Adrian Piper (voce si chitara) si Laszlo Lehel (bass), fiecare avand experiente muzicale anterioare cu alte formatii locale. Dragostea pentru muzica si dorinta de-a canta funk, blues, rock si pop ne-a facut sa cantam impreuna in cluburi si festivaluri de blues. In 2007 ni s-au alaturat Florin Sorasan (sintetizator), Sebastian Tatar (chitara) si Ovidiu Condrea (tobe).
Reporter: Ce reprezinta pentru voi calificarea la Semifinalele Eurovision 2008?
Mircea Piper: Participarea la Eurovision reprezinta o mare reusita in primul rand pentru ca piesa noastra a fost selectata dintr-un numar de 282 de piese participante la concurs si a primit la preselectie locul 11 din 24 de piese selectate. Trecerea in Semifinala vine ca o confirmare fireasca a muncii si seriozitatii cu care trupa "Tabasco" s-a dedicat muzicii pe care a creat-o.
Reporter: Piesa voastra "Love is all I need" cu care participati la concurs va fi inclusa pe un viitor album?
Mircea Piper: Piesa aceasta este prima piesa dintr-un viitor album, primul album "Tabasco". Ne dorim foarte mult sa inregistram acest album, care este inca in faza de proiect. Pentru piesa "Love is all I need" am compus noi textul si muzica si tot noi ne-am ocupat de inregistrarea si productia piesei. Am dori sa facem si un videoclip la aceasta piesa dar vrem sa facem unul de calitate, asa ca inca suntem in faza de pregatiri.
Reporter: Cum ti s-au parut celelalte piese aflate in competitie?
Mircea Piper: Nimeni nu retine reteta crearii unei piese pentru Eurovision pentru ca ea nu exista. Nici compozitorii, nici producatorii nu o detin, de aceea Eurovisionul este un concurs deschis tuturor genurilor de muzica. Noi, desi o trupa tanara ca si varsta si ani de activitate, abordam un gen muzical consacrat deja unde nu exista butoane sau calculator ci numai corzi, tobe si voce. Nu avem nici o piesa favorita din concurs, dar credem ca toti cei prezenti acolo au o sansa sa castige si vor face tot posibilul sa arate publicului ca merita sa reprezinte Romania.
Reporter: Ce astepti de la Marea Finala? Crezi ca aveti sanse sa castigati?
Mircea Piper: Noi credem in sansa noastra, credem ca putem castiga locul I, credem ca putem reprezenta Romania la Belgrad. Asteptam ca muresenii si nu numai sa fie alaturi de noi, sa ne sprijine cu televotul lor si ca juriul sa ne aprecieze la adevarata noastra valoare.
Reporter: Cat de greu este sa faci muzica in Targu-Mures?
Mircea Piper: Daca te pricepi nu este greu nicaieri sa faci muzica. Din fericire, in Targu-Mures exista muzicieni de renume, un exemplu ar fi Tony Poptamas, care anul trecut participa la Eurovision si care este deja un nume consacrat in muzica new country din Romania, fiind primul artist de la noi din tara care a reusit sa inregistreze un album in patria country-ului Nashville, Tennessee in Statele Unite ale Americii.
Reporter: Care va sunt proiectele pentru anul acesta?
Mircea Piper: Proiectele din vara lui 2008 cuprind concerte in cluburi si festivaluri de jazz si blues. Vom pariticipa la Festivalul Peninsula, Mamaia si Cerbul de Aur de anul acesta.
Reporter: Ai un mesaj pentru admiratori?
Mircea Piper: Multumim tuturor celor care ne-au sprijinit, ne sprijina si ne vor sprijinii in drumul spre realizarea noastra ca artisti.

Claudia SAS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE