A plecat Peter Leb Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 345 Vizualizări

A plecat Peter Leb

11299_florin marcel.gifPe Peter Leb l-am întalnit prima oara in 1993, cand, undeva la etajul 4 al unui hotel din Targu-Mures, o echipa de ziaristi tineri, din care am avut privilegiul sa fac parte, pregatea lansarea unui cotidian de informatie care sa nu-si gaseasca cititorii pe criterii etnice, asa cum se intampla pana atunci. Era vorba de 24 ore muresene, primul ziar postdecembrist in care s-a facut presa autentica. Alaturi de Peter Leb, faceau parte din acea echipa nume precum Liviu Vanau, Simion Pop, Stelian Chitacu, Szilveszter Janos, Mircea Aries, Valentin Munteanu.
In temerara trupa de ziaristi, Peter a avut misiunea de a coordona oamenii si de a decide, in parte, ce si cum intra in ziar. Nu a fost insa multumit cu aceasta postura. Flerul jurnalistic, setea permanenta de a patrunde in adancul problemelor si tenacitatea impresionanta nu puteau fi puse in lucru din spatele unui birou. Asa ca Peter a preferat sa alerge mereu spre subiecte, sa le exploateze la maxim fiecare informatie si sa sintetizeze apoi intr-un stil rar intalnit. Fie ca era vorba de politica, de un caz social complex sau de o hiba in sistemul administratiei locale, ziaristul Peter Leb gasea abordarea cea mai potrivita. Limbajul sobru, dar nu fad, din materialele de investigatii sau analizele politice lasa loc privirii critice, ironiei fine, umorului, din editoriale.
Apoi ii redescopeream talentul de investigator intr-o alta zona, cea a documentarului. Peter Leb s-a numarat printre cei mai pasionati si pertinenti observatori si comentatori ai fenomeneleor OZN ori de alta sorginte stiintifico-fantastica. Astfel, a lansat pe piata si a condus multa vreme revista UFO, ale carei aparitii nu au ramas fara ecou in randurile insetatilor de paranormal.
Sigur, ca oricaruia dintre noi, ziaristului Peter Leb i s-ar putea face si reprosuri, dar in nici un caz nu acela referitor la inmultirea talantilor. Darurile primite de sus au fost puse in lucru, iar de talantii inmultiti de el ne-am folosit toti cei i-am fost in preajma ori l-am citit. Din acest motiv, dar si de dragul prietenului Peter Leb, suntem datori a-L ruga pe Dumnezeu sa-l odihneasca in pace.

Florin MARCEL

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE