FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 946 Vizualizări

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

„Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă atribuită orașului nostru. Însă, de mai bine de jumătate de an, putem spune că din oraș istoric și cultural s-a transformat într-un oraș plin de gropi, probleme și șoferi nemulțumiți (pe bună dreptate).

Starea jalnică a drumurilor și numărul alarmant de gropi care pun în pericol atât vehiculele, cât și siguranța cetățenilor, este o realitate amară, care subminează nu doar estetica orașului, ci și calitatea vieții locuitorilor săi.

Pe străzile municipiului este greu (în unele zone chiar imposibil) să găsești o bucată de asfalt fără să fie afectată de „cratere” adânci și amenințătoare, iar acesta este rezultatul – trist – al neglijenței și nepăsării celor responsabili.

Nu cred că sunt singura care aude zilnic șoferii plângându-se de „drumurile” (sau mai bine zis, piscinele) din oraș. Majoritatea mașinilor sunt distruse pe drumurile care, în secolul XXI, ar trebui să arate cel puțin decent. Cred că această problemă reală, alarmantă și cât se poate de degradantă și persistentă, ar trebui să fie principala preocupare a celor responsabili de infrastructura orașului.

Pentru că DA, orașul Târgu Mureș, municipiu reședință de județ, se confruntă cu multe alte probleme grave, mai grave decât să asfaltezi din nou un drum relativ bun (sau, cel puțin, pe porțiunea căruia nu riști ca roata să meargă în paralel cu tine), cred că știți despre ce vorbesc!

Și eu la rândul meu sunt șofer și pot spune că mi se rupe sufletul de mila mașinii mele atunci când sunt nevoită să mă deplasez undeva cu ea. Și în același timp, pot spune că de când cu aceste drumuri, problemele mașinilor s-au înmulțit, iar cozile la mecanicii auto din județ ajung să fie fără capăt. Ei bine, acesta nu este doar exemplul personal, ci majoritatea șoferilor o spun.

„Am pățit să fac pană în mijlocul drumului după ce am luat o groapă. Era plină de apă că a plouat cu o seară înainte. Nu știam că e o groapă atât de adâncă, credeam că e doar o mică baltă de la ploaie. Nici nu știm pe unde să mai mergem. Și dacă alegi o rută ocolitoare, nu e bine, pentru că toate straăzile s-au inversat acum, cu aceste modificări. Cred că trebuie să învățăm să zburăm totuși”, a declarat un târgumureșean.

Mai grav decât atât este faptul că indiferența este dusă până la cele mai înalte culmi. De exemplu, în loc să se ia măsuri pentru această problemă, să fie astupate gropile sau măcar să se încerce ceva, „se aruncă” parcă batjocoritor, câte un semnalizator obosit în mijlocul drumului, că „deh, așa se rezolvă o problemă”, nu?

Străzile Dezrobirii și Recoltei

Repararea și întreținerea drumurilor trebuie să fie o preocupare continuă, nu o soluție temporară. Este nevoie de un angajament pe termen lung pentru a aduce drumurile orașului la standarde acceptabile și pentru a preveni repetarea acestei situații dezastruoase.

În cursul zilei de luni, 25 martie, am fost împreună cu colegii mei pe cele mai aglomerate artere ale orașului, pentru a vedea cum stă situația acolo și vă invit, așadar, să „savurați” imaginile și declarațiile șoferilor de mai jos.

„Situația cu gropile din Târgu Mureș este inacceptabilă! Aceste cratere sunt atât de adânci încât poți să-ți distrugi janta sau chiar să-ți pui în pericol siguranța și vehiculul. Autoritățile trebuie să acționeze imediat și să remedieze această situație înainte ca cineva să aibă de suferit din cauza neglijenței lor”, a declarat o participantă la trafic.

Străzile Dezrobirii și Recoltei

„E derizoriu, deja! Am ajuns la concluzia că mai bine mergi pe jos în orașul ăsta! În primul rând pentru că așa îți scutești mașina de chinuri și în al doilea rând pentru că ajungi mai repede și, cel mai important, întreg (și fizic și psihic). Sunt unele străzi din municipiu unde nici cu bicicleta nu poți circula, adică serios, cui îi convine să iasă cu mașina a căror reparații te costă mai nou o avere, pe străzi unde și dacă mergi pe jos s-ar putea să nu ieși viu? Am observat că pe unele străzi au astupat cu pietriș, dar la prima mașină de tonaj mare ce trece peste groapă, hopa și pietrișul după ea. Nu mai merge cu fușăritul! Bine ar fi să se trezească cei responsabili la realitate și să vadă că e mai important un drum prielnic, decât o fâlfâială de concert în centrul satului”, a declarat o târgumureșeancă, participantă la trafic.

Strada Băneasa

Străzile Dezrobirii și Recoltei

Calea Sighișoarei

Strada Hagi Stoian, cartierul Unirii Târgu Mureș

Desigur, problema aceasta există în tot orașul, nu doar pe aceste străzi. Peste tot unde mergeți veți da de gropi în calea voastră, însă acestea sunt câteva artere foarte aglomerate care duc către ieșirile din oraș, astfel că, majoritatea cetățenilor frecventează aceste porțiuni. Așadar, domnilor „administratori”, ce spuneți? Au sau nu dreptate șoferii din Târgu Mureș? La urma urmei, știți cum se zice, când o persoană are „un bai” cu tine, s-ar putea să fie vina ei, dacă și a doua te contrazice, tot acel cineva e de vină, dar când și a treia are aceeași părere despre negativă, înseamnă că problema e la tine!

Va urma…

Text: Diana CĂRBUREAN

Foto/Video: Lorena PINTILIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE