Home / Editorial / Zi de Zi 20 de ani / Zi de Zi, scurt bilanț al… viitorului

Zi de Zi 20 de ani / Zi de Zi, scurt bilanț al… viitorului

Distribuie

La împlinirea a 20 de ani de la lansarea pe piață a cotidianului Zi de Zi se cuvine, firesc, să închin simbolic o cupă de șampanie. În cinstea tuturor celor care au făcut posibilă supraviețuirea de la un număr la altul, apoi de la an la altul și acum de la un deceniu la altul. Al doilea din viața ziarului.

Azi e momentul optim pentru a realiza retrospective, bilanțuri și pentru a scoate la lumină, din ”folderele memoriei”, diverse amintiri ale unor întâmplări petrecute în redacție sau în afara ei.

La ceas aniversar poate ar trebui să nu rămânem captivi în mirajul romantic al trecutului și să revenim cu picioarele pe pământ. La prezentul în care industria media pare că bâjbâie înspre o luminiță izbăvitoare.

Este mai mult decât evidentă ascensiunea pe care online-ul o are, de mai mulți ani încoace, față de ziarele clasice, tipărite. Comparativ cu acum 10, 15, 20 de ani, publicațiile ”de modă veche”, tipărite, se află într-o etapă de declin provocat de cauze multiple: diminuarea numărului de puncte de distribuție a presei, apariția și dezvoltarea în ritm ultrarapid a rețelelor de socializare metamorfozate parcă în ziare gratuite, comoditatea (care de cele mai multe ori e de fapt o necesitate, în epoca internetului de mare viteză) de a citi știrile cât mai rapid, pe telefonul mobil, și – să nu ne ascundem după deget – apetența mai redusă vis-a-vis de lectură.

Provocările prezentului, și mai ales ale viitorului, nu sunt puține și nici simple, iar reușita unui ziar care astăzi apare în format tipărit este direct proporțională cu capacitatea de adaptare, de pliere la ele. Din acest punct de vedere, la nivelul echipei Zi de Zi există preocupări și chiar pregătiri la modul cel mai serios pentru a trece la următoarele etape. Una dintre acestea este noua pagină web www.zidezi.ro, care va fi, sperăm noi, mult mai dinamică și mai atractivă, iar alta – și dezvălui acum un mic secret – viitorul studio de televiziune, Zi de Zi Live, unde ne vom întâlni zilnic, altfel decât o făceam până acum, în scris.

Există așadar motive suficiente pentru a rămâne în continuare, zi de zi, alături de cotidianul Zi de Zi, ”O parte din viața ta!”.

Alex TOTH,

Redactor șef (2008 – prezent)

Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Noua parcare de la Spitalul de Urgență Târgu Mureș, la un vot de aprobare!

Distribuie Aleșii județeni vor decide luni, 15 aprilie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.