Hornarii si-au facut asociatie Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 160 Vizualizări

Hornarii si-au facut asociatie

11383_hasd.gifMircea Balsoianu este celebrul hornar oltean, reghinean prin adoptie, care a reusit sa înfiinteze la Petelea "Asociatia Hornarilor, Constructorilor de Cosuri de Fum si seminee-A.S.F.O.C.H", prima asociatie de profil din tara.
Scopul asociatiei vizeaza în principal difuzarea cunostintelor tehnice corecte, din punct de vedere al sigurantei, mediului si economiei de energie în domeniul arderii cu accent pus în mod special pe aspectul evacuarii gazelor arse si aspectul întretinerii instalatiilor aferente. Tocmai din acest motiv, presedintele Mircea Balsoianu doreste obtinerea acestui scop prin creearea unui grup de specialisti în domeniu, precum si afirmarea si dezvoltarea profesionala a acestora.
Astfel ca acesta a înfiintat si primul statut al hornarilor, care cuprinde 19 articole. Asociatia nou înfiintata este una apolitica si militeaza pentru promovarea si dezvoltarea profesionala a activitatii hornarilor si specialistilor de cosuri de fum, sobe si seminee, dezvoltarea tehnicilor de întretinere, proiectare, constructie si instalare a dispozitivelor termice pentru încalzirea civila si a instalatiilor de evacuare a gazelor arse. În statut este prevazut si un articol cu drepturile, obligatiile, recompensele si sanctiunile hornarilor din membrii asociatiei.
Pe parcursul lunii februarie, Mircea Balsoianu a participat la mai multe întâlniri cu hornari si semineisti din tara pentru a le prezenta Statutul Asociatiei, la Moieciu de Sus, Cluj, Expo-Transilvania Iasi si Sibiu. "Sunt mândru ca au fost destul de multe persoane pe care le-am convins sa adere în asociatie, au deja adeziuni si-au platit taxele, avem deja în jur de 20 de membri în asociatie, iar satisfactia mea cea mai mare este legata de faptul ca cei de la Schiedell, o firma cu renume de distributie în domeniu din Germania mi-au studiat statutul si mi-au confirmat ca vor sa intre si ei în A.S.F.O.C.H. Urmatorul pas este deschiderea primei scoli de hornari din tara la Petelea, dar asteptam raspunsul de la Bucuresti pentru standardul ocupational pentru meseria de hornar si constructor de cosuri de fum pentru ca cererea pe piata este foarte mare a acestor meserii", a încheiat Mircea Balsoianu.
Robert MATEI

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE