Sarbatoritii zilei sau „Udatul Ionilor” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Sarbatoritii zilei sau „Udatul Ionilor”

Daca pe 6 ianuarie de Boboteaza, are loc o manifestare a celor trei componente ale Treimii: Fiul se boteaza in Iordan de catre Ioan, Spiritul Sfant se coboara asupra lui Isus in chip de porumbel, iar Tatal din cer il declara ca fiind Fiul sau, pe 7 ianuarie, se sarbatoreste Sfantul Ioan Botezatorul. In Transilvania cei care poarta acest nume sunt purtati cu mare alai prin sat pana la rau unde sunt botezati.
Sfantul Ioan Botezatorul, a fost cel mai mare om care s-a nascut pe Pamant din femeie, dar cel mai mic in Imparatia Cerurilor. In ebraica, Ion inseamna "Dumnezeu a avut mila". Printre cei 552.484 de romani care se numesc Ioan, se afla si…Oltean Ioan, primarul din Cucerdea. Multumit ca ne-am adus aminte de el ne-a declarat ca va sarbatori prin munca, impreuna cu colegii. Dupa program se vor felicita cu un suc, fara paharel, pentru ca nu este adeptul lui Bacchus. „E optiune personala, daca am vazut ca nu se moare fara bautura, ca se poate trai chiar bine, deviza mea este omul sa conduca bautura, nu bautura sa conduca omul”, imi explica de ce se bea suc la onomastica lui. Dupa-masa Oltean Ioan va fi impreuna cu baiatul, cu gandul la fata cea mare studenta la Cluj si la sotia care lucreaza de dupa masa. Ne despartim cazand de acord ca”vorba multa e saracia omului si e nevoie de fapte, nu vorbe.” Un alt sarbatorit, Nicoara Ioan din Iernut are telefonul inchis, ii dorim pe aceasta cale La multi ani si toate cel bune!
Viceprimarul din Ogra, Lantos Ioan are dubla sarbatoare: dupa ziua numelui, va sarbatori si schimbarea prefixului! Cu ocazia implinirii celor sase decenii ii dorim multa sanatate si La multi ani!
Profesorul Ioan Pop Sabau cu binecunoscuta jovialitate ne-a multumit pentru interesul aratat, spunand in gluma ca de fiecare data cand aude de Zi de Zi ii sta inima in loc! La fel cu ceilalti purtatori ai acestui nume de sfant, Ioan Pop Sabau va sarbatori prin munca, la Universitate, apoi „la cabinetul de avocatura voi efectua activitatile programate de altii pentru mine, pentru ca sunt ascultator, iar dupa ora 16 vom sarbatori, fara excese, intalniri cu prietenii…” Si ne-a mai amintit ca Ion este un nume vechi romanesc, de stapan si de sclav, iar cadoul cel mai frumos ar fi sanatatea si speranta in bine. A mai spus si o gluma, dar despre asta poate alta data!
Printre sarbatoritii bine dispusi am dat si de o familie indoliata, Vuta Ionel din Ogra, este in doliu dupa tatal sau recent trecut in nefiinta. In speranta ca am reusit sa -i aducem alinare prin cuvintele noastre, ii transmitem condoleante si putere pentru a trece peste aceste momente grele.
Lista Ionilor continua cu Ioan Marcos din Viisoara, Ioan Chereches din Sangeorgiu de Padure, Ioan Covrig de la Ungheni, Chirtes Ioan Cristian au telefonul inchis, le dorim La multi ani de Sf. Ioan.
Consilierii locali din Cozma, Ioan Luca, Ioan Muth de la Cucerdea, Ioan Ceontea de la Deda, Ioan Negru de la Faragau, Ioan Serdean de la Gurghiu, Ioan Lazar de la Lunca Bradului, Ioan Fulop de la Petelea, Ioan Balazs de la Sanger isi serbeaza onomastica de sf Ioan. Le dorim „La multi ani” cu sanatate!
Dr. Ciotlaus Ionela, consilier judetean ne- a primit placut surprinsa urarile noastre de bine si ne a declarat precum toti ceilalti sarbatoriti: „Voi sarbatori prin munca, iar dupa-masa in familie. Desi abia a trecut luna cadourilor, un cadou e oricand binevenit. Imi place sa primesc cadouri, ma bucura orice cadou, nu ma gandesc la ceva special, orice cadou e binevenit,”spune amuzata multumind inca odata pentru urarile de bine.
Consilierii locali Ioan Farcas, Ioan Sita, primarul de Sighisoara Ioan Dorin Danesan au primit urarile noastre prin casuta vocala.
Dr Ioan Ranja ne-a declarat foarte placut surprins de urare ca va sa1rbatori cu colegii: „O sa fie asa o chestie, apoi acasa, la cadouri nu ma astept ca sa nu am surprize”, a mai adaugat razand copios.
Inspectorul scolar general Ioan Tusnea ne-a multumit pentru urarile de bine, si ne- a declarat:”Vom organiza ceva cu colegii, ca suntem mai multi Ioni in Inspectorat, iar de cadouri nici nu primesc, nici nu dau. Cel mult o floare sau o carte. O mana stransa, un gand bun ajung”. I-am dorit sa se faca voia sa alaturi de o mana calda!
Primarul din Iernut, Ioan Nicoara multumeste razand pentru urare si recunoaste ca sarbatoreste in familie,”dar de cadouri nici vorba, eventual ceva simbolic!”
Primarul din Sarmasu, Ioan Mocean multumit de urare, declara ca au trecut sarbatorile, au inceput lucrul, asa ca isi va sarbatori ziua in familie, iar pentru ca Mosul a fost darnic, nu se asteapta la cadouri.
Primarul de la Ogra, Ioan Meghesan, multumit si razand cu pofta ne-a declarat ca se vor intalni cu colegii la un sprit, un cozonac, iar a doua zi il vor sarbatori pe viceprimarul Lantos care implineste 60 de ani. La multi ani le dorim!
La Raciu, primarul Ioan Vasu e binedispus, dar ingrijorat de criza de sanatate, care i-ar putea „declansa un astm, ceea ce e ereditar in familie” si mai bine se abtine anul acesta de la obisnuitul bal organizat la Raciu. „Nu prea am chef, voi sarbatori cu colegii, dar mai usor, mai modest anul asta!”, a mai adaugat. Ce puteam sa-i dorim decat multa sanatate si numai bine!
Lista nu e nici pe departe completa si am putea continua pana la cateva mii de Ioni si Ionele, locuitori ai judetului Mures! Tuturor le dorim multa sanatate, fericire, La multi ani si numai bine!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE