Doua decese din cauza frigului in ultimele doua saptamani Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 59 Vizualizări

Doua decese din cauza frigului in ultimele doua saptamani

Doctorul Ioan Ivanici este managerul general Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mureş, pe care îl conduce din 1998. Seful Serviciului de Ambulanta a declarat ca in ultimele doua saptamani, din 25 decembrie pana in 6 ianuarie, au primit peste 1.500 de solicitari de urgenta, in perioada Craciunului 841 si din seara de Revelion pana in 6 ianuarie inca 747 de apeluri.
Masinile de ambulanta au lucrat non-stop cu indicii de utilizare 100%, cu repartitie uniforma pe raza intregului judet in functie de solicitari. Media de solicitari a unui echipaj al serviciului de ambulanta de tip B1si B2 in aceasta perioada a ajuns la opt solicitari in timp de 12 ore, reusind  sa scoata un indice eficent. ,,Au fost doua aspecte in aceasta perioada, din ajunul Craciunului pana la Revelion au predominat solicitarile cu afectiuni acute ale aparatului cardiovascular sub forma de angine instabile sub forme de infarcte miocardice, accidente vasculare cerebrale de tip ischemic, diabetul zaharat decompensat si fracturile de membru inferior. In schimb in perioada Revelionului si pana in prezent pe primul loc s-au situat afectiunile acute ale aparatului digestiv, intoxicatii alimentare, colecistite acute, colici abdominale, gastrite, colici biliare si pancreatite acute, iar restul solicitarilor au fost legate de febre si pneumonii specifice acestei perioade a anului”, a precizat managerul Ivanici.
In aceasta perioada s-au mai inregistrat doua decese prin hipotermie, la doi oameni ai strazii, doua cazuri cu leziuni partiale de hipotermie dar care au fost recuperate si numeroase cazuri de crize epileptice la tineri care au consumat alcool. Anual Serviciul de Judetean de Ambulanta inregstreaza intre 50 si 53.000 de solicitari de cod rosu, galben si verde iar pe compartimentul de transport peste 28.000 de solicitari care acumuleaza in total o medie totala ce variaza de la 80 la 85.000 de mii de solicitari la nivelul Serviciului Judetean de Ambulanta.        
                                                                                    
                                                                      
Deşi petrecerile de Crăciun s-au terminat, în ultimele zile "Ambulanţa" mureşeană a înregistrat un număr cel puţin dublu de solicitări faţă de zilele obişnuite.
Dr. Ivanici a explicat acest fenomen prin vremea capricioasă din ultimele zile care a cauzat decompensarea multor bolnavi cu afecţiuni cronice. Dacă în zilele de Crăciun majoritatea apelurilor la Salvare erau pentru indigestii, crize biliare şi probleme cauzate de consumul excesiv de alcool, în ultimele zile majoritatea solicitărilor au fost pentru decompensări ale unor maladii cardiace şi chiar infarcte de miocard.
Dr. Ivanici a atras atenţia bolnavilor ca în aceste zile să respecte cu sfinţenie tratamentul prescris şi să nu "sară" peste dozele obişnuite de medicamente doar din dorinţa de a consuma un pahar în plus de Revelion, deoarece, în caz contrar, se expun la decompensări periculoase ale afecţiunii de bază.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE