Simion Bui pregateste papiistilor o sala de fitness Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Simion Bui pregateste papiistilor o sala de fitness

p_5_1_25.jpgIstoria Colegiului National „Alexandru Papiu Ilarian” începe în secolul trecut, la 5 octombrie 1919. Daca scolile supravietuiesc adaptându-se la nevoile timpului, ele îsi confera vitalitate si prestigiu prin anticiparea viitorului. În interviul care urmeaza, Simion Bui, directorul colegiului a facut un scurt bilant al anului care s-a încheiat si ne-a dezvaluit câteva din obiectivele din 2009 ale prestigioasei unitati de învatamânt din Târgu-Mures.

Reporter: Sunteti multumit de rezultatele obtinute în 2008?
Simion Bui: Anul scolar 2007/2008 a fost unul exceptional. Am avut 49 de olimpici la fazele nationale, ceea ce înseamna ca s-a lucrat mult si cu folos. Daca pâna acum statisticile spuneau ca tot al treilea elev al Papiului are cel putin un premiu obtinut la un concurs municipal, judetean, national sau chiar international, anul trecut am reusit sa îmbunatatim aceasta medie, care e de un premiu câstigat la 2,3 elevi.
Rep.: Cum ati început acest an si ce proiecte aveti în pregatire?
S.B.: Suntem pe drumul cel bun, mai ales cu punerea la punct a bazei materiale a bazei de sport si a cabinetelor de informatica si limbi straine si speram ca dupa realizarea mansardei sa avem o mai mare trecere în rândul elevilor. În acest an am avut o surpriza placuta fiindca avem propuse noua clase pentru anul scolar 2009-2010, fiecare urmând sa aiba 28 de locuri. De asemenea, avem în pregatire introducerea sistemului de acces în scoala, ceea ce va însemna în primul rând siguranta pentru elevi si pentru personalul nostru, începând de la femeia de serviciu pâna la profesor. As aminti si de lucrarile de mansardare, aflate într-un stadiu avansat, astfel încât speram ca noile sali de cursuri sa fie date în folosinta la data de 15 septembrie 2009. Totodata, în viitorul apropiat vom da în folosinta, la subsol, o sala speciala de fitness, dotată cu tot necesarul, unica la nivelul unitatilor de învatamânt din Mures, unde liceeni vor avea ocazia sa faca miscare de întretinere.
Rep.: Câte olimpiade judetene veti gazdui în acest an?
S.B.: Chiar astazi gazduim olimpiada judeteana de limba germana, iar sâmbata cea de limba româna. În acest an o sa mai gazduim olimpiada judeteana de matematica, informatica si franceza.
Rep.: Cine va sprijina în organizarea acestor evenimente?
S.B.: Adevarul e ca toti profesorii implicati în organizare si supraveghere, adica mai mult de 30 de persoane, fac munca voluntara, deoarece patru olimpiade sunt organizate în zile de sâmbata, care e zi libera pentru personal. Asta e, ne vom mobiliza ca de fiecare data si vom încerca sa onoram blazonul Colegiului „Alexandru Papiu Ilarian”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE