„Guvern din umbra” pentru supusii lui Marko Bela Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 19 Vizualizări

„Guvern din umbra” pentru supusii lui Marko Bela

p_2_3_07.jpg
Prezidiul executiv al UDMR s-a întrunit, vineri, pentru a stabili principalele căi de acţiune ale Uniunii în acest an. La întâlnire au participat preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale UDMR şi preşedinţii de consilii judeţene aparţinând UDMR. Potrivit liderului UDMR Marko Bela, a precizat în conferinţa de presă organizată cu prilejul acestei întâlniri că: „UDMR este într-o situaţie nouă şi anume suntem în opoziţie în noul Parlament şi faţă de noul Guvern, deci trebuie să ne regândim priorităţile. În acelaşi timp, trebuie să stabilim activitatea şi scopurile fiecărui for, grupurile parlamentare, prezidul executiv, organizaţiile teritoriale”.
UDMR doreşte să se concentreze mai mult pe activitatea administraţiilor locale unde are primari sau unde conduce consiliile locale sau judeţene, dar se îşi va simţită prezenţa şi prin opoziţia în Parlament. „In continuare vom încerca să avem o contribuţie la rezolvarea unor probleme de interes general, prin critica adusă activităţii Guvernului, în Parlament, dar şi printr-o activitate de monitorizare a activităţii guvernamentale. Colegii noştri din Parlament vor avea o răspundere personală în acest sens şi fiecare va răspunde de anumite domenii din guvern în privinţa monitorizării diferitelor portofolii”, a declarat Marko Bela.

Interesat de alegerile europarlamentare
Preşedintele UDMR a mai declarat că se va concentra pe alegerile europarlamentare din luna iunie. Pe această temă, a subliniat el, nu au fost iniţiate discuţii cu opozanţii maghiari conduşi de europarlamentarul Tokes Laszlo. Marko Bela a criticat lipsa de strategie în domeniul energiei a guvernului şi a sugerat că România ar trebui să îşi coreleze viziunile şi strategiile energetice cu ţările vecine. “Guvernul actual ar trebuie să aibă, după părerea mea, acest scop de a elabora cât mai repede o strategie privind domeniul energetic, toate problemele legate de domeniul energetic, inclusiv o colaborare cu celelalte ţări în acest spaţiu al Europei”, a spus Marko Bela. Criticile la adresa Guvernului Boc nu s-au oprit aici. Potrivit liderului UDMR, noul guvern a făcut deja gafe. Marko Bela doreşte totuşi să lase un anumit răgaz guvernului înainte de a deveni mai critic la adresa acestuia.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE