Parlamentarii de Mures, nepregatiti la intalnirea cu sindicatele Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Parlamentarii de Mures, nepregatiti la intalnirea cu sindicatele

p_2_2_25.jpg
Într-o iniţiativă inedită, liderii CNSRL Frăţia s-au întâlnit vineri la Târgu-Mureş cu o parte din parlamentarii mureşeni pentru a discuta principalele probleme ale judeţului. La întâlnire au fost prezenţi deputaţii Petru Başa, Toader Stroian, Vasile Gliga şi senatorii Corneliu Grosu şi Frunda Gyorgy. Din partea sindicatelor au fost prezenţi Călin Cociş, preşedintele CNSRL Frăţia Mureş, Marius Cătană din partea DGASPC Mures, fostul deputat Adrian Moisoiu şi Ioan Săcărea, liderul local al sindicatelor din învăţământ.
Discuţiile s-au axat pe probleme stringente ale judeţului cum ar fi situaţia Combinatului Azomureş şi problemele ridicate de ordonanţele care au fost adoptate la sfârşitul anului trecut. „Salut iniţiativa sindicatelor pentru această întâlnire. Chiar era o preocupare a mea personală cum ajung la asemenea informaţii şi în ceea ce mă priveşte sunt convins că pot transmite în Parlament ceea ce interesează sindicatele şi oamenii din judeţ”, a declarat deputatul Vasile Gliga.
Întâlnirea, făcută destul de în grabă, i-a prins oarecum nepregătiţi pe parlamentari dar a avut ca finalitate stabilirea unor canale de comunicare între aceştia din urmă şi reprezentanţii sindicatelor. Petru Başa a considerat iniţiativa lăudabilă, dar a dorit să atragă atenţia organizatorilor acestei întâlniri că pe lângă parlamentarii din Târgu-Mureş sunt şi parlamentari din alte oraşe: „V-aş sugera să ţineţi cont de părerile judeţului, nu neapărat numai de Târgu-Mureş. Târgu-Mureşul este important, este reşedinţa de judeţ, aici se dă ora exactă în tot judeţul, dar pentru a asimila problemele care sunt în judeţ cred că pe primul plan economic şi social este Târnăveniul.” De asemenea, Başa a făcut un apel la organizatori să folosească mijloacele electronice de comunicare: „O altă propunere, datorită faptului că noi vom fi în miscare în teritoriu aş sugera, pentru că avem mijloace electronice, trimiteţi pe mail ca să ştiu tema pentru că eu am auzit de această întâlnire, am venit cât am putut de repede, dar nu am ştiut tema.”
Liderul local al CNSRL Frăţia s-a arătat mulţumit de întâlnire. „Am discutat cu colegii din biroul operativ al organizaţiei judeţene şi am considerat că este necesar să avem o întâlnire cu parlamentarii noi aleşi ai judeţului Mureş încă de la începutul mandatului, să creăm un canal de comunicare între noi ca reprezentanţi ai sindicaliştilor şi ai societăţii civile din judeţ şi să încercăm să arătăm câteva probleme pe care le avem în acest moment şi cam cum am vrea noi să se deruleze relaţia între mişcarea sindicală şi parlamentarii de Mureş de la toate partidele”, a declarat Călin Cociş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE