Mini-Primaria din Tudor pregatita de deschidere Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 144 Vizualizări

Mini-Primaria din Tudor pregatita de deschidere

p_6_1_cap.jpgPana la 1 februarie locuitorii din Tudor, cel mai mare cartier targumuresean, vor avea propria lor Primarie, care va deservi un flux de populatie ce variaza intre 40-50.000 de locuitori. Locatia noii Mini-Primarii s-a amenajat pe o suprafata de circa 100 de mp in Club Jo, de pe Strada Livezeni nr. 4, in aripa stanga a cladirii. Totul pentru a scuti cei 40% din cetatenii Targu-Muresului de drumuri lungi si obositoare, cu ajutorul unui proiect pilot experimental in scopul unei comunicari eficiente si unde cetateni sa isi poata rezolva mai usor problemele legate de institutiile statului. ,,Pentru noua primarie detasam personal din cadrul Primariei Targu Mures, nu facem anagajari in momentul in care vom avea tot personalul asigurat si se vor finaliza ultimele lucrari, plus politie comunitara si serviciul de salubritate, vom deschide portile minii-primariei. Trebuie sa ii obisnuim pe oameni si sa ii invatam sa pretuiasca si sa se foloseasca cat mai mult de acest serviciu. Am incercat sa venim noi in intimpinarea cetatenilor si sa detasam personal vorbitor fluent al ambelor limbi romana si maghiara pentru a evita orice fel de discriminare. Ce e important sa inteleaga cetateanul este ca pentru orice reclamatie sau sesizare acesta nu mai trebuie sa se deplaseze pana in centru si i se poate rezolva problema in cartier”, a precizat viceprimarul Claudiu Maior.
Acesta a mai precizat ca programul functionarilor publici celor care vor fi detasati sa deserveasca cetatenii din cartierul Tudor va fi diferit de orarul Primariei Targu-Mures, probabil de la 10.00 la 18.00 pentru a fi accesibil si persoanelor care au un program de lucru mai incarcat. In noua primarie cetatenii din cartierul Tudor vor beneficia de toate serviciile incepand de la Informatii- registratura, la urbanism, cadastru si taxe si impozite. Costurile pentru amenajarea locatiei vor fi suportate de la bugetul local. Cel tarziu pana la 1 februarie se va inaugura noua primarie din Tudor, in care se va muta si ghiseul de taxe si impozite din zona Diamant. Momentan se fac ultimele retusuri la transmisia de date (fibra optica) a celor doua aspecte de fiabilitate si de securitate, din cadrul serviciului taxe si impozite. O linie va fi securizata  prin RDS si una prin Vodafone cu transmitere de mesaje ultrasecurizate.
Momentan in prima faza la ghiseele ,,noii primarii,, au fost detasate din cadrul primariei patru functionare care raspund de mai multe servicii concentrate iar in functie de cereri pe anumite servicii se va suplimenta personalul, prin noi detasari. In viitor de astfel de Mini-Primarii de cartier la scara mai redusa  vor mai beneficia si cetatenii din cartierele: Dambu-Pietros, Unirii si Mureseni iar cheltuielile vor fi suportate de la bugetul local.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE