Lemnele verzi nu dau caldura in scoala „europeana” din Tonciu Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Lemnele verzi nu dau caldura in scoala „europeana” din Tonciu

p_9_1_23.jpgAm ajuns în localitatea Tonciu la primele ore ale dimineţii. Dornică să cunosc mediul în care şcolarii şi preşcolarii îşi desfăsoară activitatea am poposit la „Scoala Generala Tonciu, clasele I-VIII”. Am bătut la uşa primei săli unde părinţii îşi aduc copiii la grădiniţă sau cel puţin îi aduceau până la un moment dat. M-a întâmpinat o educatoare zgribulită de frig,deşi îmbracată gros. În clasă, linişte şi pace. Doar un singur prichindel desena tăcut ceva pe o foaie de hărtie.
La grădiniţa din Tonciu sunt înscrişi 25 de copii, dintre care frecventează aproximativ 17 copii. Educatoarea Dezsi Timea, suplinitoarea, predă aici de doi ani, aproape în aceleaşi condiţii ca la inceput. O întreb unde sunt ceilalti copii care la ora respectivă, în mod normal ar fi trebuit să fie la grădiniţă. „Sunt acasă. În sală e prea rece iar părinţii refuză să-i mai aducă pentru că se răcesc. Doar pe el l-au adus părinţii astăzi, însă tatăl a spus că vine după el pe la ora zece că e prea frig şi riscă să se îmbolnăvească. ”Din cauza frigului din sala de clasă, după mai multe zile de temperaturi scăzute în sala de clasă, părinţii nu-şi mai trimit copiii la grădiniţă cel puţin până această problemă nu va fi rezolvată. Tot de la educatoare am aflat că există în scoală centrală de încălzire pe lemne „Lemnele sunt verzi şi nu dau căldură. De câteva zile este această problemă, copiii nu vin la grădiniţă, cu toate că le place mult aici, eu nu am cu cine să-mi desfăşor activitatea. Dacă vin sunt nevoiţi să stea cu hainele pe ei, lucru care le îngreunează joaca. Mi-ar trece şi mie timpul mai repede dacă ar fi ceva copii..” a mai precizat educatoarea Dezsi Timea.
Vinovaţii fără vină
Am ieşit din acea sală, tremurând şi am traversat curtea spre un alt corp al şcolii care arata diferit, construit în urmă cu trei-patru ani, pentru a lua legătura cu conducerea şcolii. L-am găsit aici, pe directorul adjunct, Pop Ioan. Acesta are 25 de ani. la activ. Până în urmă cu trei ani a fost director al acestei scoli iar acum este director adjunct. „În sala de grădiniţă s-a făcut doar o investiţie sumară. Acolo mai sunt nevoie de lucrări. Jucării am primit, dar nu suficiente, mesele de acolo sunt pupitrele elevilor la care s-au scurtat picioarele şi le-am adaptat nevoilor iar scăunelele sunt din anii 60 sau poate chiar dinainte. Am făcut demersurile şi ni s-a promis că vom primi scăunele şi sperăm că în viitorul apropiat le vom primi,”răspunde liniştit la primele întrebări directorul adjunct. Când veni vorba despre temperaturile scăzute din grădiniţă, acesta aruncă vina pe educatoarea pe care am găsit-o tremurând de frig „Aici educatoarea are principala vină. Pentru că e comodă şi se bucură că nu vin copiii. E drept că lemnele nu au calitatea cea mai bună, e primul an când nu avem lemne uscate”, a mai adăugat Pop Ioan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE