Dorin Florea îi cere premierului Boc să grăbească numirea prefecţilor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

Dorin Florea îi cere premierului Boc să grăbească numirea prefecţilor

p_3_1_24.jpg
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute vineri, primarul Dorin Florea a declarat că vrea să solicite cercetarea fostului prim-ministru Călin Popescu-Tăriceanu şi a fostului ministru al Finanţelor, Varujan Vosganian, sub acuzaţiile de subminare a economiei naţionale şi atingerea siguranţei naţionale. “Miniştrii României nu sunt deloc sancţionaţi. Şi m-am gândit să studiez posibilitatea, ca vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor, ca primar de municipiu şi ca cetăţean al unui stat de drept, să cer cercetarea ministrului Finanţelor şi a primului ministru al României sub acuzaţia de subminare a economiei naţionale şi atingerea siguranţei naţionale. a domnilor Vosganian şi Tăriceanu”, a declarat edilul.
Primarul Florea consideră că schilodirea bugetului local se datorează gestionării deficitare a banilor de la Bucureşti. “S-a prezentat României un deficit de 2,3 %, iar în realitate deficitul e 5%. Prezentat de prim-ministru şi reluat de ministrul de Finanţe. Cum să etichetez eu faptul că, la ora actuală, bugetul îmi este schilodit cu 30% prin banii pe care nu i-am primit de la Bucureşti, la modul în care au gestionat banii, modul de împărţire”, a declarat Dorin Florea. Acesta susţine că, prin declaraţiile respective s-a atentat la siguranţa naţională şi că, în plină perioadă de criză financiară, Guvernul a alocat miliarde de lei sub formă de “cadouri” în ultima săptămână de guvernare.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Florea a solicitat premierului Boc să grăbească numirea prefecţilor pentru ca activitatea instituţiilor descentralizate să se poată desfăşura coerent. “Îl rog pe primul-ministru ca de urgenţă să treacă la numirea prefecţilor. Orice zi de întârziere provoacă neîncredere în instituţiile descentralizate şi permite în continuare răsfăţul mediocrităţii”, a afirmat liderul PD-L Mureş. Acesta a ţinut să precizeze că numirea lui Marius Paşcan în funcţia de prefect va duce la armonizarea relaţiilor dintre Primărie şi Instituţia Prefectului. “Eu am unele principii foarte sănătoase, în sensul de a ne asuma responsabilitatea ca în această perioadă armonizarea relaţiilor centru-judeţ să meargă bine. De aceea, este necesară respectarea Instituţiei Prefectului, nu ce a fost până acum că prefectul era o geantă de dus. De acum încolo prefectul va conduce judeţul aşa cum trebuie condus: echilibrat, să aibă uşile deschise în ministere. Nu să pună şefi de servicii care să fie conduşi din bucătării sau de neveste”, a mai declarat Florea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE