“Porni Luceafarul…” la editia a XXIII-a Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 35 Vizualizări

“Porni Luceafarul…” la editia a XXIII-a

p_5_2_26.jpgIn cadrul serbarilor omagiale dedicate nasterii lui Eminescu, poetul nostru national, joi, 15 ianuarie, Biblioteca Judeteana, sectia documentara, a fost gazda celei de a XXIII-a editie a deja traditionalei sarbatori eminesciene “Porni Luceafarul…”
Protagonistii evenimentului au fost elevii Anca Grigoras, Laura Emilia Moisil, Camelia Muresan si Ioana Ungurean, de la Colegiul National “Al. Papiu Ilarian” alaturi de Valentina Croitor si Andreea Frandes de la Liceul Pedagogic “Mihai Eminescu” care au evocat peregrinarile eminesciene, intr-o calatorie imaginara in biografia lui Mihai Eminescu.
“In aceasta iarna, in luna ianuarie evocam peregrinarile lumesti ale poetului national, prin anumite citate spuse de el, de altii despre el, date din scrisori, din carti, urmarind traseul pe care l-a avut, de la nastere si pana la trecerea lui in nefiinta. Copiii schimband tonalitatea vocii, schimbau si rutele, evocand astfel calatoriile marelui poet”, ne-a declarat Csiki Emese, sef serviciu comunicarea colectiilor din cadrul Bibliotecii Judetene Mures. Aceasta a dorit sa le multumeasca „elevilor de la Liceul Pedagocic si Colegiul National “Papiu”, precum si doamnelor profesoare care ne-au ajutat si de aceasta data. “Vorbind de Eminescu, timp de vreo sapte ani de zile, de cand am venit la biblioteca, am organizat intotdeauna expozitii la sala de lectura, sau la manifestarile specifice, printre care si “Porni Luceafarul…”, a mai adaugat Doina Haja, bibliotecar, in cadrul Bibliotecii Judetene Mures.
Manifestarile dedicate marelui poet national, vor continua si pe parcursul acestui an, care sta sub pecetea Eminescu, precum si a celorlalte valori culturale, dragi marelui poet. “Serbarile Eminescu vor continua si in aceasta vara, deoarece anul acesta comemoram 120 de ani, de la moartea lui Eminescu, pe data de 15 iunie, apoi in august, o comemoram pe Veronica Micle, iar in septembrie ne aducem aminte de Creanga, asa ca ne-am gandit ca putem face o comemorarea tuturor acestor valori. Vom pregati acest eveniment inca din luna aprilie, pentru a cinsti cum se cuvine, cele trei mari valori ale culturii si poporului roman”, a precizat Doina Haja.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE