Primaria isi cere dreptul din publicitatea stradala Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Primaria isi cere dreptul din publicitatea stradala

p_5_1_31.jpgIncepand de ieri, casetele luminoase montate pe stalpii electrici si panourile publicitare amplasate ilegal pe domeniul public al orasului, au devenit istorie.

Actiunea de demolare a panourilor publicitare de pe raza orasului Targu Mures a inceput ieri pe Bulevardul  Pandurilor. In cel mai scurt timp, urmeaza sa fie demolate toate panourile publicitare amplasate ilegal pe raza intregului oras. Prezent la actiune, Claudiu Maior, viceprimarul orasului Targu Mures, a precizat ca, ”potrivit noii hotarari a Consiliului Local, adoptata in luna decembrie, panourile pe domeniul public nu se vor mai pune provizoriu. Aceasta actiune va fi demarata in continuare si in zilele urmatoate. Vom lua si de pe stalpii electrici acele afisaje puse ilegal. Sa speram ca nu le va trece prin cap sa le puna pe domeniul privat, pentru  ca avem un regulament foarte bine instituit pe raza municipiului Targu  Mures, iar acolo unde vom gasi asemenea lucrari pe domeniul privat vom veni cu amenzi chiar daca va trebui sa ne judecam”.
N-ai autorizatie, n-ai panou publicitar
Firmele au fost somate inca de la sfarsitul lunii decembrie 2008 sa treaca la actiunea de demolare a panourilor si  pana la data de 5 ianuarie trebuiau sa fie demontate. „In Targu Mures sunt aproximativ 80-100 de panori amplasate ilegal, insa de acum inainte nu vor mai exista, deoarece am venit personal sa le iau sa nu mai existe nici un dubiu ca aceasta actiune nu e demarata”, a continuat viceprimarul. De acum incolo, firmele care vor dori sa-si expuna reclamele pe astfel de panouri, vor fi nevoite sa  solicite autorizatie si aviz  de la Administratia Domeniului Public. “Daca nu au autorizatie, risca amenzi. Autorizatia este eliberata de ADP, cu o taxa care pe zi cred ca ajunge  undeva la 50 lei. Nu ne putem permite ca peste noapte sa apara in curtile oamenilor, la mica intelegere cu anumite societati, panouri iluminate. Avem de pe Bulevardul 1 Decembrie foarte multe plangeri, potrivit carora, noaptea, in momentul in care se da drumul la iluminat la acel panou, lumea nu poate dormi. Acest regulament a intrat in vigoare de la 1 ianuarie si lumea va trebui sa se conformeze cu el. Ramane ca de acum incolo sa facem ordine in oras“, a continuat Claudiu Maior. Si  in cazul afisajelor montate pe blocuri, chiar daca firmele ajung la o intelegere cu locatarii, este necesar sa se solicite autorizatia de la ADP. ”Firmele vor trebui sa vina la urbanism, li se va emite o autorizatie si vor plati o anumita plata care va intra in bugetul Consiliului Local. Daca nu se conformeaza  noi ii vom actiona in instanta si ramane ca instanta sa decida”, a concluzionat Maior. Urmatoarele artere principale  de unde vor disparea panourile publicitare sunt strada Tudor Vladimirescu, Bulevardul 1 Decembrie si  strada Gheorghe Doja.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE