Î.P.S. Andrei Andreicut întâmpinat cu pâine si sare Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Î.P.S. Andrei Andreicut întâmpinat cu pâine si sare

p_9_17.jpgÎn urma cu 90 de ani, în cadrul liceului de baieti „Alexandru Papiu Ilarian” s-a dezvoltat sub aceeasi conducere liceul de fete „Unirea”. De-a lungul anilor, acesta a schimbat mai multe sedii si denumiri. Un moment important în istorie acestei institutii de învatamânt a fost data de 25 mai 2000. Acest asezamânt de cultura si civilizatie a devenit Colegiu National  « Unirea ».
Colegiul a intrat de ieri în sarbatoare. Elevii si-au îmbracat camasile apretate, birourile au fost bine lustruite, iar vânzoleala de pe coridoare anunta o zi importanta. La ora 12.00, Cristina Branea, directoarea institutiei a anuntat oficial deschiderea zilelor Colegiului. Acestea se vor desfasura între 22-28 ianuarie, perioada în care elevii se vor reprezenta prin imagine si cuvânt. „La baza reusitei organizarii sta relatia elev-profesor. », a declarat Cristina Branea, are a amintit ca tema acestei editii este “Vârste, timpuri, valori uniriste“.

Binecuvântare la aniversare
Colegiul National ¨Unirea ¨ a primit cu aceasta ocazie vizita Î.P.S. Andrei Andreicut, arhiepiscop de Alba Iulia. Elevii l-au întâmpinat cu pâine si sare. De asemenea, i-au pregatit si un program special. Andrei Andreicut a avut o întâlnire cu aproximativ 90 de adolescenti, cu tema « Adolescentii si credinta ». Pe lânga binecuvântare, acesta a mai oferit elevilor si profesorilor brosuri pe teme religioase.
Reporter: Câtiva adolescenti rebeli si o înalta fata bisericeasca. Se potrivesc sau ba?
Î.P.S. Andrei Andreicut: M-am straduit sa le vorbesc pe limba lor. Atunci când cuvintele pleaca din inima ajung în inima, chiar daca nu sunt întelese toate.
Rep.: De fiecare data, binecuvântarea este data de un preot ortodox. Ce facem cu liber-cugetatorii si cu cei ce apartin altor culte religioase?
Î.P.S. Andrei Andreicut: Sa le ajute Dumnezeu tuturor tinerilor sa duca o viata frumoasa. În iuresul acestei lumi care e asa cum e sa gaseasca ei calea înspre tinta.
Rep.: Preotii sunt vazuti ca fiind niste personaje cucernice si cu fete lunguiete. Cu ce îi impresionati pe “rebeli”?
Î.P.S. Andrei Andreicut: Aceasta atitudine este cultivata. Eu atât am de spus: « Hristos este acelasi si ieri si azi si în veci. » Deasupra acestora, ramâne sufletul.”
În cadrul urmatoarelor zile, la Colegiul National « Unirea », vor avea loc prezentari de proiecte, vizionari de filme si spectacole.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE