Nenea Lukacs, centenarul din Sighisoara Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

Nenea Lukacs, centenarul din Sighisoara

p_9_1_cap.jpgSighisoreanul Lukacs Albert a împlinit joi, 29 ianuarie, vârsta de o suta de ani. Acesta s-a nascut în anul 1909 în soimusu Mare, judetul Harghita, a ramas orfan de mic, dar a reusit sa îsi gaseasca un drum în viata si sa-si întemeieze o familie. În prezent are doi copii, cinci nepoti, 11 stranepoti si un stra-stranepot.
Lukacs Albert a lucrat toata viata în agricultura si zootehnie fiind membru CAP, iar acum, la cei o suta de ani primeste o pensie mai mica de 300 de lei. Este însa sprijinit de familie care îl respecta si îl iubeste. A ramas vaduv cu mai bine de 30 de ani în urma, acum locuind cu fiica sa în vârsta de 70 de ani care îl si îngrijeste. „Simt o bucurie foarte mare ca tatal meu a ajuns la aceasta vârsta frumoasa. Cu toate ca are o suta de ani judeca foarte bine, are mintea limpede, poate sa ramâna singur cât timp sunt eu la cumparaturi, pot sa discut orice cu el si ma bucur foarte mult ca este cu mine”, a spus fiica lui Lukacs Albert. Centenarul sighisorean spune ca nu a mai iesit din casa de peste patru ani pentru ca sufera de astma si oboseste foarte repede. Copii si nepotii i-au pregatit cu ocazia zilei de nastere o petrecere surpriza la un restaurant din apropiere, unde era asteptat de rude si prieteni, dar sarbatoritul a refuzat sa vina. „Doar mort mai ies din casa”, a spus acesta.
Oaspetii i-au facut o scurta vizita la domiciliu, printre acestia numarându-se primarul municipiului Sighisoara, Ioan-Dorin Danesan, care i-a înmânat o diploma aniversara, senatorul Petru Basa care i-a adus sarbatoritului un tort, sampanie si un buchet de flori si preotul catolic Pater Don Demidoff. „Am venit aici pentru un cetatean al orasului nostru care a ajuns la o vârsta venerabila, cu o bogata experienta de viata prin faptul ca a trecut prin multe, si bune si rele, si care a stiut de-a lungul timpului sa depaseasca toate evenimentele. Ma bucur ca este înconjurat de familie, pentru ca acesta este cel mai important lucru, si îi dorim cu totii La Multi Ani!”, a spus senatorul Petru Basa prezent la eveniment.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE