Primarul Nagy Andras, „sufletul petrecerii” Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 25 Vizualizări

Primarul Nagy Andras, „sufletul petrecerii”

p_8_1_26.jpgUDMR Reghin a organizat sâmbătă, 31 ianuarie, cea de-a XIX-a ediţie a Balului Farşang. Carnavalul la care au participat peste 450 de persoane, a început la ora 19.00 în sala de dansuri sportive a Companiilor ”Gliga”. Preţul uni bilet a fost de 15 lei, iar fiecare participant a venit la braţ cu coşuleţul cu măncăruri gătite de acasă şi băuturi tradiţionale creând un adevărat model multicultural al ceremonialului şi la Reghin.
Organizatoarea de anul acesta a Balului Farşang a fost Ildiko Toryai, care a pus în joc peste 25 de premii la tombolă, premiul cel mare fiind un tort uriaş de frişcă. Participanţii au socializat, s-au ospătat cu jumări, ouă umplute, şniţele, cârnaţi, caşcaval, pate de paşti şi s-au veselit gustând un vin de casă, o ţuică de prună, coniac şi bere la doză “fără număr”.
Atmosfera muzicală a fost susţinută de formaţia Alpha, care a susţinut un mega-recital live ce a cuprins peste 200 de cântece, ridicând la maxim adrenalina, participanţilor care au invadat ringul de dans. “Dacă ne uităm atent, peste tot în lume se fac eforturi pentru păstrarea tradiţiilor. Una dintre acestea e şi Fărşangul aceste tradiţii ţin de cultură şi de sufletul oamenilor, indiferent de religia lor sau de locul în care trăiesc. În plus, tradiţiile înseamnă o chestiune de reprezentativitate. Noi, spre deosebire de alte ţări, avem diversităţi folclorice extraordinar de mari care merită să fie păstrate şi duse mai departe”, a precizat primarul Nagy Andraş.

Petrecerea de Farşang îşi are originea într-un ritual medieval apărut în Europa în anul 1126, pe care maghiarii din Transilvania l-au adoptat doar în secolul al XVI-lea. Această manifestare are loc în ultima zi de Farşang, sărbătoare tradiţională care începe după Bobotează şi se sfârşeşte după Lăsatul Secului în aşteptarea primăverii şi este un obicei legat de învierea timpului anual cu 6 săptămâni înainte de intrarea în Postul Paştelui.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE