Borbely Laszlo sustine cooperarea pentru protejarea mediului Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 37 Vizualizări

Borbely Laszlo sustine cooperarea pentru protejarea mediului

p_16_2_c649fa.jpgMinistrul Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, a participat în perioada 15-17 ianuarie, la reuniunea Consiliului Informal de Mediu al Uniunii Europene (UE) de la Sevilla. La întâlnire au participat ministrii mediului din statele membre ale UE, iar principalele teme abordate au fost schimbarile climatice, rolul societatii civile si analiza rezultatelor Conferintei de la Copenhaga privind schimbarile climatice, precum si guvernarea de mediu si cooperarea tehnologica. Reuniunea a avut trei sesiuni de lucru, iar tema primei sesiuni a fost legata de rolul crucial pe care îl are societatea civila în privinta schimbarilor climatice, toti ministrii prezenti precizând ca este foarte important sa existe o colaborare eficienta între ONG-uri si industrie, iar UE trebuie sa aiba o singura voce pe tema schimbarilor climatice.
Borbely Laszlo a subliniat ca politicile UE trebuie corelate atât la nivel national, cât si la nivel global, la nivelul Uniunii Europene. „O sa avem un an greu, UE trebuie sa ia decizii pe tema schimbarilor climatice si trebuie sa gaseasca o solutie viabila de a apropia opiniile diferite pe care le au  ONG-urile, mediul de afaceri, sectorul industrial si cel energetic în principiu. Statele membre UE trebuie sa aiba un punct de vedere comun pe tema schimbarilor climatice”, a declarat ministrul Mediului si Padurilor.
Sesiunea a doua a avut ca tema guvernarea si cooperarea tehnologica, iar discutiile au vizat necesitatea reformei guvernamentale si importanta guvernarii la nivel international, subiectul principal fiind evaluarea rezultatului Conferintei de la Coppenhaga. În interventia sa, Borbely Laszlo a accentuat importanta definirii clare a viitoarei strategii, precum si masurile pe termen scurt care trebuie luate. „Este importanta comparabilitatea tintei UE cu tintele si actiunile altor parteneri international relevanti. Nu în ultimul rând, este imperios necesara asocierea a cât mai multor state la acordul de la Coppenhaga, pentru continuarea negocierilor unui acord global obligatoriu din punct de vedere juridic”, a declarat Borbely Laszlo.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE