Dinu Ciobota vrea canalizare pentru comuna Stânceni Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 159 Vizualizări

Dinu Ciobota vrea canalizare pentru comuna Stânceni

p_11_1_b5fc18.jpgLa început de an l-am intervievat pe Dinu Ciobota, primarul comunei Stânceni care lucreaza în cadrul primariei înca din anul 1987 si care se poate mândri cu un CV de invidiat pentru orice primar: un mandat de viceprimar si cinci mandate de primar. E practic omul care a sfintit locul si care a efectuat toate reparatiile si reabilitarile si constructile noi din Stânceni, Ciobotani si Mestera din ultimii 23 de ani.

Reporter: Care au fost cele mai importante realizari pe care le-ati implementat ca primar al comunei Stânceni în cinci mandate?
Dinu Ciobota: Ar fi foarte multe, dar daca vreti o scurta trecere în revista pot sa reamintesc ca am construit un pod din beton armat în satul Mestera în 1995, cu bani de la bugetul de stat, am construit caminul cultural din Ciubotani si le-am reabilitat pe celelalte din comuna din fonduri proprii. Cel mai greu ne-a fost cu reabilitarea de drumuri pentru ca nu am avut fonduri si ne-am confruntat si cu inundatii în 2005, dar ne-am preocupat de reparatii curente, iar în ultima perioada am avut investitii de reabilitare, de construire grinzi, console si rigole dalate. Anul trecut am avut un buget local de 40 de miliarde de lei vechi si în satul Ciobotani am facut anul trecut investiti de 4,5 miliarde pentru reabilitare de drumuri si am contractat o lucrare de rabiliatare de drum în satul Mestrera în valoare de 8 miliarde de lei sume din bugetul local. O investitie mare care s-a derulat în perioada 2006-2009 în comuna Stânceni, oadata cu introducerea retelei de apa potabila cu cismele stradale în valoare 18 miliarde lei vechi, bani din fonduri SAPARD, de care beneficieaza 800 de locuitori si circa 200 de cabane.
Rep.: Cum caracterizati anul 2009?  
D.C.: A fost un an bun pentru comuna, a adus foarte multe investitii, am reabilitat cele trei scoli, am introdus apa curenta în scoli si canalizare, grupuri sanitare pentru gradinite si igienizari avem scoli modernizate cum poate nu gasiti nici în Târgu-Mures.     
Rep.: Ce va doriti de la anul 2010?
D.C.: În acest an speram sa definitivam lucrarile, dar mai avem si proiecte noi. Unul dintre ele ar fi un proiect de canalizare integrat pe masura 322, care se deruleaza prin Programul National de Dezvoltare Rurala, pe masura 322 privind renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea în valoare a mostenirii rurale. Proiectul a fost declarat conform la Alba Iulia, acum trebuie depus la Bucuresti pentru accesare de fonduri si cred ca avem un avantaj pentru ca am apa potabila în comuna, dar nu canal. Noi nu realizam decât 64 de puncte pentru ca nu suntem o comuna saraca, dar dat fiind faptul ca într-o comuna canalizarea e obligatorie, sper sa ni se aprobe sumele necesare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE