Nagy Martin continua proiectele pentru comuna Corunca Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 68 Vizualizări

Nagy Martin continua proiectele pentru comuna Corunca

Comuna Corunca paseste in noul an cu incredere si speranta ca proiectele incepute anii trecuti vor fi finalizate. Despre lucrarile prevazute pentru acest an, am stat de vorba cu primarul comunei, Nagy Martin, care spera ca noul an sa fie cel putin la nivelul anului 2009.

Reporter: Cum decurge derularea proiectelor in comuna Corunca?
Nagy Martin: Avem o strategie de dezvoltare inceputa in anul 2004, pe care vrem s-o continuam si in aceast an, dar pana nu facem bugetul nu putem concretiza proiectele pe anul in curs.
Rep.: Ce  proiecte aveti in plan pentru acest an?
N.M.: Avem in derulare in momentul de fata lucrarile la canalizare si apa potabila, care trebuiesc finalizate pana in data de 22 iunie, cand trebuie date in folosinta. Acum se lucreaza la acest proiect, de catre doua firme din judet, Izorep si Socot. Se introduce apa si canalizare pe o distanta de 20 de kilometri, la care trebuie puse in functiune statiile de pompare, dupa care urmeaza rezervorul de apa. Conductele sunt instalate, urmeaza ca in acest an sa facem bransamentele pentru 800 de familii.
Rep.: Cum decurg lucrarile la scoala din comuna?
N.M.: Un alt proiect pentru 2010 vizeaza constructia scolii din comuna, care pana la data de 30 august trebuie finalizata, astfel ca inceputul anului scolar 2010-2011 sa ne prinda cu scoala finalizata. Momentan, din lipsa salilor de curs, orele se tin atat inainte, cat si dupa masa, dar dupa finalizarea lucrarilor speram ca procesul de invatamant sa se desfasoare in bune conditii.
Rep.: Ce sperante aveti pentru bugetul din acest an?
N.M.: Normal ca pentru acest an bugetul va fi unul mai restrans, fata de cel din 2009, dar noi am intervenit si am facut demersurile necesare si am obtinut aprobarea pentru obtinerea de credite pentru finalizarea proiectului cu apa si canalizare. Noi trebuie sa investim 30 de miliarde de lei vechi, ce reprezinta contributia proprie oferita de primarie.
Rep.: Aveti in plan si alte proiecte?
N.M.: Va fi cu mult mai greu decat in alti ani, dar continuam proiectele mari incepute in comuna, pe care vrem sa le finaliza. Va fi mai greu in privinta deschiderii altor proiecte, deoarece din fondurile proprii nu putem realize acest lucru, dar ramanem totusi optimisti in aceasta privinta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE