Primul ghişeu poştal exterior deschis la Reghin Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 336 Vizualizări

Primul ghişeu poştal exterior deschis la Reghin

p_8_67.jpgCompania Naţională Poşta Română a deschis la Reghin primul ghişeu exterior al Oficiului Poştal Reghin. Inaugurarea a avut loc ieri, în prezenţa directorului coordonator adjunct al Oficiului Judeţean de Postă Mureş, Eugen Crişan, a inspectorului şef judeţean al Oficiului de poştă Mureş, Eros Csaba şi a primarului reghinean Nagy Andras.
Ghişeul exterior informatizat este situat pe strada Iernuţeni 9/11 în complexul Ceres, pe o suprafaţă de 70 de mp. În noua subunitate poştală îşi desfăşoară activitatea doi lucrători poştali:Daniela Moldovan oficiant specialist şi Claudia Cotoi oficiant  care au fost puse în funcţie prin redistribuire de personal să deservească circa 10.000 de locuitori ai cartierelor : Dacia, Făgăraş, Livezilor, Libertăţii şi Iernuţeni. Momentan 70% din populaţia Reghinului apelează la servicile oferite de Oficiului Poştal Reghin care funcţionează cu 41 de angajaţi, iar odată cu înfiinţarea ghişeului exterior din strada Iernuţeni circa 10.000 de locuitori ai muncipiului din cartierele arondate acestei subunităţi vor fi scutiţi de o deplasare de câţiva km. ”Am emoţii pentru că sunt născut şi crescut în Reghin şi este prima subunitate pe care o deschidem în ultimul an de zile în judeţ, cel puţin de când sunt eu directorul coordonator adjunct al Oficiului Judeţean de Postă Mureş. Este prima subunitate de poştă şi intenţia noastră e de a veni în întâpinarea clienţilor cu prestaţiile specifice activităţii noastre. Am găsit acest spaţiu generos suntem în chirie la domnul Vasilică Hangan cu care am negociat în primă fază un contract pe o perioadă de un an de zile pentru că este vorba de un oficiu experimental, dar convingerea mea este că vom face prestaţii şi servicii care să mulţumească clienţii noştri nu să fim nevoiţi peste un an să închidem acest ghişeu”,  a declarat la inaugurarea ghişeului Eugen Crişan.

Program intre orele 8.00 – 15.45
Ghişeul exterior din strada Iernuţeni va funcţiona pentru inceput de luni până vineri de la orele 8.00 la 15.45. Ghişeul va oferi clienţilor servicile tradiţionale, astfel că locuitorii cartierelor arondate acestei subunitati postale îşi pot achita începând de ieri facturile la utilităţi – telefonie fixă şi mobilă, curent electric, etc. De asemenea, de la oficiul poştal local pot expedia documente si colete prin serviciile de curierat rapid. În scurt timp locuitorii din zonele arondate ghişeului vor putea beneficia şi de servicii informatizate de tip Western Union, Eurogiro, On-line sau mandate electronic şi vor putea efectua şi plăţi către băncile partenere Poştei Române.

“Aş vrea spun că preocuparea mea serioasă în ceea ce priveşte viitorul activităţii de poştă la nivelul judeţului Mureş este de a veni în întâmpinarea cetăţenilor cu serviciile şi prestaţiile noastre specifice poştei şi de a ne externaliza serviciile. De ce la Reghin astăzi şi de ce în cartierul Făgăraş? Pentru că din analizele făcute cu colegii de aici ai Oficiului de Poştă am constatat că la nivelul populaţiei urbane care există în acest cartier era absolut necesară deschiderea unei subunităţi poştale. Sunt convins că acest ghişeu exterior de poştă va funcţiona şi va deservi o populaţie de circa 10.000 de locuitori.”
Eugen Crişan, director coordonator adjunct al Oficiului Judeţean de Poştă Mureş  
“Am solicitat în această zonă deschiderea acestui ghişeu datorită faptului că aici sunt concentrate patru mari cartiere care până acum erau deservite doar de Oficiul Poştal din centrul municipiului care este destul de departe. Insităm din 1990 pentru deschiderea unui ghişeu exterior aparţinător Oficiului Reghin, am reuşit până la urmă şi sperăm ca şi locuitori din împrejurimi să aprecieze efortul nostru şi să apeleze la serviciile noastre cu încredere.”Viorel Friciu, diriginte Oficiu Poştal Reghin 1 “Nu sunt adeptul tăierii de panglici, dar mă cunosc de o viaţă cu directorul Crişan şi mă bucur că ne-am reintâlnit la un asemenea eveniment. Adevărul este că acest ghişeu rezolvă multe probleme ale locuitorilor din zonă mai ales celor din cartierul Aplina care vor fi scutiţi de un drum până oficiul poştal de pe strada Petru Maior, pentru achitarea unei facturi, pentru un mandat poştal, pentru o alocaţie sau chiar un timbru. Sper ca acest ghişeu experimental va deveni o practică definitivă. Mă bucur şi felicit toată echipa Oficiului Judeţean de Postă Mureş care a contribuit la înfiinţarea acestui ghişeu exterior al Oficiului Poştal Reghin”,     Nagy Andras, primarul municipiului Reghin  “Astăzi am participat la deschiderea unei noi subunităţi poştale la Reghin. În ciuda crizei economice scutim locuitorii din zonă de un drum până la oficiul poştal din centrul municipiului, adevărul este că poşta pe lângă anumite servicii care sunt în domeniul concurenţial este prestatorul serviciului universal pentru că toţi locuitorii sunt clienţii noştri, noi nu facem o selecţie a clienţilor cum fac alte instituţii, servim pe toată lumea” Eros Csaba, inspector şef judeţean la oficul de poştă Mureş “Este o idee care se vehiculat de mulţi ani şi foarte greu am reuşit să primim acordul conducerii să înfiinţăm în această zonă un ghişeu exterior pentru că era necesar în această zonă foarte circulată. Sperăm să deservească populaţia să avem venituri să putem merge pe mai departe cu acest ghişeu şi dacă s-ar putea în viitorul apropiat să mai deschidem şi în cartierul Unirii.”Vasile Viorel Neagu, diriginte la Oficiul de Poştă Mecanizată din Reghin

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE