Razboi Mitrea – Geoana. Pe cine sustine PSD Mures? Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 28 Vizualizări

Razboi Mitrea – Geoana. Pe cine sustine PSD Mures?

p_6eea7e.jpgSenatorul PSD Miron Mitrea a cerut, ieri, demisia lui Mircea Geoana din functia de presedinte al social democratilor si din cea de presedinte al Senatului. El solicita acest lucru deoarece considera ca este inacceptabila atitudinea lui Geoana prin care acesta îsi motiveaza, în mod "ridicol si penibil" pierderea alegerilor. Este vorba despre declaratia presedintelui PSD prin care spune ca el si familia sa au fost supusi la atacuri energetice din partea unor oameni de la PD-L. "Toata motivatia asta este ridicola si ne pune în situatia sa ne întrebam daca un om care îsi motiveaza actiunile în acest fel poate conduce partidul si poate fi al doilea om în stat. Dupa parerea mea nu poate si Mircea Geoana ar trebui sa-si paraseasca functiie pe care le are pentru ca este incapabil sa si le duca pâna la capat", a afirmat Miron Mitrea.
Senatorul social democrat îl acuza pe Geoana ca a facut România de rusine pe plan international. El spune ca mai multe agentii de presa au scris despre declaratiile penibile ale lui Geoana. Mitrea este sigur ca presedintele PSD este o persoana toxica pentru partid. „Ridicolul situatiei în care ne-a târât si la nivel de tara, am vazut si în Washington Post si în alta parte, este de natura sa ne puna pe gânduri în mod serios. E penibil. A pornit de la Hrebenciuc cu flacara violet. Trecem din penibil în penibil si se dovedeste ca ceea ce am spus eu ca Geoana si Hrebenciuc fac o pereche extrem de nociva pentru partid este adevarat".  

Exista un precedent: Adrian Nastase…
Daca va fi luata o asemenea decizie, cel mai simplu demers ar fi
demisia, fie de bunavoie, fie silita. Mircea Geoana ar putea fi obligat sa demisioneze, daca PSD îi retrage sprijinul politic. Ar fi aceeasi situatie ca în 2006, cu Adrian Nastase. Atunci partidul i-a retras sprijinul pentru a-l sili sa renunte la presedintia Camerei
Deputatilor.
Parerile liderilor PSD din Mures sunt destul de retinute în a explica declaratiile lui Mitrea. Spre exemplu, senatorul Corneliu Grosu nu crede ca Geoana ar trebui condamnat la o asemenea sentinta doar pentru aceste greseli dar admite ca presedintele PSD a facut multe greseli care s-au adunat. Presedintele PSD Mures, Alexandru Fratean nu a putut fi contactat pentru obtinerea unei declaratii, pâna la încheierea editiei.

Ma abtin de la comentariu
„Nu stiu declaratia domnului Mitrea si ma abtin de la orice comentariu.”
Dorin Danesan, prim vicepresedinte PSD Mures

S-au adunat multe greseli în campanie
„Da, este adevarat ca sunt niste declaratii nefericite cele facute de Mircea Geoana. Nu îsi aveau rolul nici într-o sueta din familie si în nici un caz pe scena politica a unui partid serios. Nu vad totusi de ce l-am da afara din functii doar pentru ca a facut aceste declaratii.  Este adevarat ca s-au adunat multe pierderi, multe greseli din campanie, multe tensiuni pe care Geoana nu le poate stapâni iar asta îl va costa. I se mai atribuie si greseala ca înca sta pe lânga oameni care nu sunt competenti pentru partid. Ceea ce Mitrea doreste sa faca este o motivatie a ceea ce a patit. Timp de un an, un om care a adus multe beneficii partidului a fost dat la o parte, iar asta l-a facut sa rabufneasca.”  
Corneliu Grosu, senator PSD   

Miron Mitrea poate spune ce vrea
„Fiecare om este liber sa spuna ce doreste. Miron Mitrea îsi asuma declaratiile facute, este membru de partid asa ca poate sa spuna ce vrea. Partidul va analiza aceste declaratii si daca exista un suport pentru declaratiile lui Mitrea. Nu o singura persoana poate sa puna o eticheta în partid. Urmeaza sa se ia o hotarâre.”  
Valentin Precup, membru PSD
 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE