Salata de cuscus cu chiftelute
25 ianuarie 2010Ingrediente:
(pentru 4 porţii): 800 g carne de vită slabă tocată, 2 linguri de condimente pentru friptură, 1 cană de cuşcuş, 2 căni de apă fierbinte, ulei de măsline, 400 g năut, 1/2 cană de frunze de mentă, 1/4 cană de pătrunjel, 1 lămâie, 1 ceapă roşie, 1/2 cană de stafide, 2 roşii cherry, 1/3 cană de iaurt degresat, sare şi piper.
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea de vită tocată şi condimentele într-un bol şi formaţi chiftelute din această compoziţie. Puneţi cuşcuşul într-un recipient mare, termorezistent, şi turnaţi apă fierbinte cât să îl acopere. Puneţi un capac peste recipient şi lăsaţi cuşcuşul timp de 3-4 minute sau până când se absoarbe lichidul, apoi amestecaţi pentru a separa granulele. Stropiţi chiftelutele cu ulei, apoi prăjiţi-le la foc mediu timp de 10-15 minute sau până când se rumenesc şi se pătrund. Între timp, adăugaţi în cuşcuş năutul spălat şi scurs, frunzele de mentă tocate, pătrunjelul tocat, coaja rasă de lămâie, 2 linguri de zeamă de lămâie, ceapa tocată fin, stafidele şi roşiile tocate. Amestecaţi compoziţia până se omogenizează. Asezonaţi cu sare şi piper. Turnaţi salata de cuşcuş într-un bol, peste care puneţi chiftelutele şi iaurtul. Adăugaţi piper după gust şi serviţi.
Lasă un comentariu