Deficit de personal în structura politiei judetului Mures Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

Deficit de personal în structura politiei judetului Mures

p_48a855.jpgIeri, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mures a avut loc prezentarea bilantului politiei judetului Mures pe anul 2009. Rezultatele activitatii au fost anuntate de comisarul sef Alexandru Câmpean, împuternicit la conducerea IPJ Mures, în prezenta sefului de cabinet, comisar sef Traian Gliga, a sefului serviciului de ordine publica, comisar sef Alexandru Alexa, a sefului serviciului de investigare a fraudelor, subcomisar Ilies Sergiu si a sefului seviciului de investigatii criminale, subcomisar Catalin Radulescu.
Raportate la anul 2008, rezultatele au fost catalogate drept bune, încadrându-se în general în trendul ce caracterizeaza situatia operativa de la nivel national. Numarul infractiunilor solutionate în anul 2009 a fost de 10.378 adica 56,74% din totalul de infractiuni sesizate, peste media nationala (42,55%), iar ofiterii de investigare a fraudelor au constatat în 2009 un numar de 342 de infractiuni de evaziune fiscala, 110 infractiuni de serviciu si 143 de infractiuni de fals. Suma care a intrat în bugetul primariilor din tot judet, ca urmare a amenzilor pe care politia mureseana le-a aplicat în anul 2009 a atins nivelul de 5.216.945,42 lei.

Fruntasi în topul national al accidentelor rutiere
“Judetul Mures are un deficit de personal destul de însemnat: 31 functii de ofiter, 108 functii de agent si sase functii de personal contractual, dar asta nu afecteaza într-un mod semnificativ activitatea politiei. Suntem în masura, cu personalul si cu efectivele pe care le avem sa asiguram toate serviciile, astfel încât cetatenii sa fie în siguranta. Din pacate ne situam pe un loc fruntas în tara, printre primele zece judete cu multe accidente rutiere, cresterea fata de anul 2008 este doar cu un accident dar avem o crestere în ceea ce priveste persoanele decedate în urma accidentelor rutiere, cu 13 persoane mai mult fata de anul 2008. Acest lucru ne pune pe gânduri. Încercam în continuare sa reducem în anul 2010 accidentele rutiere grave. Principala cauza este viteza cu care conducatorii de autovehicule circula pe drumurile publice dar si indisciplina pietonala. În ceea ce priveste obiectivele pe care ni le-am propus la începutul anului 2009, un obiectiv foarte important pe care am reusit sa-l atingem a fost acela de a reduce infractiunile stradale. Am reusit sa realizam o scadere de 14% fata de anul 2008, este rezultatul unor eforturi deosebite. În ceea ce priveste infractiunile de evaziune fiscale, putem sa ne laudam cu locul doi pe tara la categoria infractiunilor solutionate, infractiuni pentru care am propus unitatilor de Parchet trimiterea în judecata a autorilor.”
Comisar sef Alexandru Câmpean

Ce a scazut, în 2009 fata de 2008?
– furturile din locuinte, cu 0,1%
– furturilor de/din case de bani, cu 50%
– faptele de tâlharie, cu 11%
– infractiunile de omor, cu 40%
– furturile din autoturisme, cu 8%
– infractiunile stradale sesizate, cu 14%

Ce a crescut, în 2009 fata de 2008?
– infractiunile privind încalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, cu 9%
– persoanele cercetate, cu 2%
– persoanele prinse în flagrant, cu 19%
– persoane cercetate penal, cu 136 de persoane
– infractiunile constatate în flagrant, cu 14%

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE