Constantin Copotoiu crede in profesionistii din medicina mureseana Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Constantin Copotoiu crede in profesionistii din medicina mureseana

p_5_1_b358c0.jpg
Reporter: Care este viziunea dumneavoastra in urmatorii 10-15 ani in sistemul public de sanatate?
Constantin Copotoiu: Este foarte greu sa spun ca vad o imbunatatire spectaculoasa a sistemului public de sanatate, pentru ca nu intrevad sursele la nivelul ministerului care pot fi folosite in acest domeniu. Pentru ca in intalnirea cu domnul ministru al Sanatatii si auzind o cifra grozava, cum ca 8-10 milioane de romani nu platesc CAS-ul si ca CAS-ul este platit numai de 6-8 milioane din populatia tarii, atunci e si normal ca nu poti sa fi optimist din acest punct de vedere. Daca se va face o mai buna selectare a acelora care nu platesc CAS-ul si vom avea mai multe surse din partea celor care platesc CAS-ul si alte venituri, cum au fost pe fumat, pe vicii, poate se va face ceva atunci, pentru ca dorinta si interesul celor care sunt la minister este si mai mare de a creste nivelul medical in spitalele publice.
Rep.: Cum credeti ca va evolua sistemul privat de sanatate in Mures?
C.C.: Eu zic ca existenta unei a doua alternative, a unui spital privat in oricare centru medical din tara este benefic, intrucat exista si se naste concurenta. Atunci cand exista concurenta exista si rezultate de valoare, exista performante. Performantele le da omul, profesionistul. Ori in Targu Mures sunt foarte buni profesionisti in medicina si care sunt sigur, vor face o performanta deosebita. Avand la dispozitie si instrumentar de cea mai inalta valoare, sigur ca performantele sunt intr-o anumita masura mai bune in spitalele private.
Rep.: Dar turismul medical?
C.C.: Conceptul de turism medical nu este unul nou. El se foloseste si in alte state din estul Europei, pentru ca aici preturile sunt mai mici decat in vest sau decat in America. Iar din cate stiu, este o firma din America care vrea sa aduca bolnavi sa se opereze aici in Romania sau in statele est europene. De ce? Pentru ca operatiile sunt cam la jumatate de pret, iar rezultatele sunt aceleasi. Daca esti operat de profesionisti si rezultatele vor fi pe masura.
Rep.: Care este strategia victorioasa pentru polul universitar targumuresean?
C.C.: Acum trebuie sa stam de vorba cu profesionisti. Unii doresc ca sa lucreze in sistemul privat, unii doresc ca sa lucreze in sistem privat si public, iar altii nu s-au decis. Nu s-au decis pentru ca sunt oameni care asteapta, sunt oameni care nu au curajul ca sa ia o hotarare. Dar eu zic ca strategia cea mai buna la noi este posibilitatea de a lucra in ambele sisteme si in public si in privat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE