Greva de avertisment azi la Primaria Târgu-Mures Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Greva de avertisment azi la Primaria Târgu-Mures

p_3_33.jpgAproximativ 900 de salariati ai Primariei Targu-Mures vor intra astazi in greva de avertisment timp de doua ore. Sindicalistii sustin ca, daca aceasta greva nu va avea efect asupra Executivului, din 12 februarie vor intra in greva generala pe perioada nedeterminata.
Protestele sunt initiate de catre Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA). “In tara sunt 45.000 de semnaturi ale membrilor care participa la greva de avertisment si 41.000 de semnaturi pentru cei care vor intra in greva generala din data de 12 februarie, daca va fi cazul. Noi speram sa nu fie”, a declarat Virgil Macesanu, vicepresedintele FNSA.
Protestatarii sunt nemultumiti de asumarea de catre Guvern a unor restrictii si masuri ce duc la reducerea veniturilor salariatilor din administratia publica locala si iminentele disponibilizari in masa din acelasi sector. Sindicalistii cer sa fie consultati si ei, inainte de luarea unor decizii. “Noi nu protestam impotriva Primariei, ci a Guvernului care ia niste masuri negandite. Nu am fost consultati, avem si noi opiniile noastre, strategia noastra si am putea sa le discutam, sa vedem ce probleme avem noi, cum gandesc dansii si sa ajungem la o concluzie comuna, acceptabila. Legea salarizarii, 330, este varza. Nu este tocmita corect. Are lacune. Iar proiectul de lege privind disponibilizarile este un proiect de lege care sa zic asa, este facut pe genunchi”, a adaugat Macesanu.
Sindicalistii au trimis in data de 20 ianuarie o scrisoare primului ministru Emil Boc, unde au specificat nemultumirile dar si calendarul protestelor, insa nu s-a primit nici un raspuns.

Doar 30% din servicii, active
Astazi intre orele 8.00 si 10.00 doar 30% din serviciile furnizate de Primarie vor fi active pentru cetateni. “Noi trebuie sa asiguram 30% din activitatea Primariei. Asta presupune starea civila (pentru decese si nasteri), serviciile furnizate la Zoo, pentru ca animalele trebuie hranite, o parte din Politia Comunitara. Toate serviciile sunt calculate in asa fel incat 30% din personal sa fie in activitate. Ne cerem scuze pentru inconveniente, multumind cetatenilor pentru intelegere,” a mai spus Virgil Macesanu.

Calendarul protestelor 2010
– Greva de avertisment de doua ore in data de 2 februarie intre orele 8.00 si 10.00
– Pichetarea MAI si MMFPS, in data de 9 februarie
– Greva generala pe termen nelimitat, incepand cu data de 12 februarie
 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE