Alianţa de Centru Dreapta face valuri şi în Mureş Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 47 Vizualizări

Alianţa de Centru Dreapta face valuri şi în Mureş

8_20.jpg
Alianţa de Centru Dreapta (ACD) face valuri la nivelul oamenilor politici locali. În timp ce membrii PNL şi PC salută constituirea acesteia, iar PSD aşteaptă să se alăture într-un fel sau altul acesteia, partidele de la putere nu cred în succesul ACD pe plan local.

Lokodi Edita crede în înţelegerile politice

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, la nivel local s-a căutat mereu formula adaptată circumstanţelor specifice ale judeţului Mureş, alianţele de la nivel naţional fiind lăsate într-un con de umbră. „Eu în momentul de faţă nefiind reprezentant în nicio funcţiune executivă la UDMR nu am să fac în acest sens o declaraţie. Ca persoană aleasă pot să spun că în judeţul Mureş totdeauna s-a căutat o înţelegere între partide. Acest lucru s-a dovedit în cele două mandate în care am avut onoarea să conduc Consiliul Judeţean şi indiferent de alianţele încheiate la nivel naţional, judeţul Mureş totdeauna a încercat să găsească modus vivendi aici în judeţ”, a declarat Lokodi Edita Emoke. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean nu a apucat să studieze atent problema, dar consideră că protocolul dintre cele două partide este o mişcare aşteptată în perioada preelectorală. „Abia ieri m-am uitat un pic mai serios la discuţiile din presă pe această temă. Deocamdată nu am analizat ca să-mi formez un punct de vedere pertinent. Înainte de alegeri toată lumea încearcă să se reaşeze pe eşichierul politic. Vom vedea ce se va întâmpla”, a susţinut Szabo Arpad.

Praf în ochii electoratului, în opinia PRM

De celalaltă parte a baricadei etnice, preşedintele filialei locale a PRM consideră că PC a devenit omologul UDMR pe scena politică românească. Din punctul de vedere al lui Amza Constantin Mărgărit, singura modalitate de a împiedica UDMR să obţină acelaşi număr de voturi ca şi până acum este o alianţă a tuturor partidelor româneşti. „Cred că este un praf aruncat în ochii electoratului. Este devreme, mai este un an şi ceva până la alegerile din 2012, au început să se mişte dar vedeţi că cei de la UDMR au un corespondent în partea românească în acest Partid Conservator care stă pe centură şi în care tir îi convine în acela se urcă. Cred că nu vor avea succes în alegerile din 2012 pe plan judeţean. Dacă la nivelul judeţului nu ne aliem toate partidele româneşti ca să tăiem capul acestei struţo-cămile care se numeşte UDMR tot dânşii vor ieşi câştigători”, a spus Amza Constantin Mărgărit.

Florin Buicu: „Jos cu bubele!”

Florin Buicu şi Dorin Dăneşan au salutat alianţa dintre colegii de opoziţie. Primarul municipiului Sighişoara a declarat că PSD şi PC au colaborat bine la nivel local. „Sper ca această alianţă să evolueze bine şi să fie în folosul nostru al tuturor. Cred că este un lucru bun. Relaţia dintre PSD, PNL şi PC a fost bună la noi şi cred că această alianţă poate să ne coaguleze mai mult şi să aibă un cuvânt de spus la alegerile viitoare”, a precizat Dorin Dăneşan. Colegul său de partid, Florin Buicu este de părere că orice formulă de colaborare care înlătură PDL de la guvernare este de bun augur. „Orice alianţă care dă cu Boc şi cu Băsescu jos este bună. Această bubă care este la guvernare, Băsescu, Udrea, Boc, Anastase are şi în plan local bubele locale. Orice alianţă, fie la nivel naţional, fie la nivel local care va da bubele jos este perfectă”, a declarat Florin Buicu.

Nicolae Havrileţ speră într-o colaborare bună

Consilierul Judeţean PNL Nicolae Havrileţ a salutat formarea alianţei şi crede că imaginea PC la nivel local este una bună. „Pentru judeţul Mureş cred că va fi o colaborare destul de uşoară având în vedere că în cadrul PC sunt colegi cu care am mai lucrat. Cred că va fi o colaborare bună şi sper să fie bine. Acum trebuie să vedem cum vom merge la alegerile locale. Deocamdată nu s-a precizat că vom face alianţă pentru localele din 2012 dar este benefic pentru că la nivel local PC are o imagine bună”, a declarat Nicu Havrileţ.

PDL de părere că ACD nu poate schimba nimic

Mihail Poruţiu crede că cele două formaţiuni proaspăt aliate trebuie să-şi rezolve, înainte de toate, problemele doctrinare. „Nu am stat să aprofundez foarte mult acest subiect. Din punctul meu de vedere este democratic, orice partid dacă doreşte să-şi facă o alianţă o poate face. Nu ştiu exact cum vor reuşi să depăşească problemele doctrinare pe care le au. Teoretic au fost pe poziţii antagonice, teoretic au fost diverse acuzaţii în timp între PNL şi PC şi din această cauză ei vor trebui să-şi rezolve aceste probleme”, a spus Mihail Poruţiu. Colegul său de partid şi de Consiliu Judeţean, Doru Borşan este de părere că alianţa cu PC va face mai mult rău celor din PNL. „Este un lucru pe care eu nu pot să-l înţeleg cum un partid de stânga îşi descoperă veleităţi de dreapta. Probabil că o dată cu schimbarea preşedintelui de la PSD nu au mai fost pe aceeaşi lungime de undă cu cei de la PC şi au încercat soluţii alternative. Una dintre ele este PNL. Cred că această alianţă face rău PNL-ului şi că în timp relaţiile dintre PNL şi PD-L s-ar fi putut relansa. Nu aş putea să cuantific cât face bine PC-ului această alianţă. În Mureş oricum această alianţă nu va schimba nimic deoarece PC nu prea există ca iniţiativă şi ca infrastructură umană în judeţ”, a spus Doru Borşan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE