Dorin Florea nu vede finalitatea alianţei ACD Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 58 Vizualizări

Dorin Florea nu vede finalitatea alianţei ACD

12_2_06.jpgPreşedintele PDL Mureş, Dorin Florea, a declarat, ieri, pentru Agerpres, că nu vede o finalitate a Alianţei de Centru-Dreapta PNL-PC şi consideră că liderul PNL, Crin Antonescu, a făcut o eroare atunci când a dat PC “certificatul trădării în alb”. “Se pare că singurul partid de dreapta este PDL şi ne certificăm tot mai mult pe dreapta. Partidul nostru nu o să-l vedeţi niciodată să treacă în alianţe cu altcineva care doctrinar nu se defineşte pe această parte şi se şi manifestă. Or ce am auzit că s-a făcut un fel de troc care să dea un grup parlamentar independent PC-ului, adică să dea atâtea teritorii, mi se pare un lucru hazardat, care nu va avea finalitate fiindcă le vor da în cap liderii judeţeni. Pe latura politică, este o prostie să dai certificatul trădării în alb. Este iar o mare eroare”, a arătat Dorin Florea.
Liderul PDL Mureş a menţionat că nu vede nicio finalitate a acestei Alianţe de Centru-Dreapta, având în vedere realităţile din teritoriu, unde PC este ca şi inexistent. “Nu văd nicio finalitate, fiindcă eu vorbesc de România reală, de ceea ce este în teritoriu. Ei (PNL-n.r.) au aşa-zişi oameni de dreapta, care nu au fost niciodată de dreapta, la fel cum Partidul Conservator nu există în teritoriu de niciun fel. De asemenea, pentru Voiculescu, dar mai ales şi aranjamentele să-l pună preşedintele Senatului, nu văd nicio finalitate. În România trebuie să existe un lucru destul de clar: dreapta să se numească dreapta şi stânga să se numească stânga”, a precizat Dorin Florea.
Acesta a susţinut că, punând înainte de toate interesul naţional sau imperativul de a se reface o clasă politică responsabilă, ”nu se bucură de prostia sau de greşelile altora” şi spune că din punctul său de vedere este extrem de grav că o echipă restrânsă din PNL a decis concretizarea acestei alianţe. “Din punctul meu de vedere o echipă sau o conducere restrânsă a liberalilor a făcut această alianţă, pentru mine este un lucru foarte grav. Vorbesc în calitatea unui om de dreapta. Asta nu înseamnă să nu recunosc că una dintre cele mai mari greşeli ale liberalilor a fost acest lucru. Practic au şters tot. Arată foarte multă ipocrizie şi arată foarte multă manifestare demagogică ceea ce a fost până acum”, a apreciat Florea.
Dorin Florea crede că în constituirea Alianţei de Centru-Dreapta a existat ”un interes foarte clar legat de televiziune”, iar această greşeală a fost făcută şi de PSD. În opinia acestuia, noua alianţă dovedeşte că la 21 de ani de la Revoluţie, “Crin Antonescu arată clar că nu a înţeles nimic din ce înseamnă dreapta, ce înseamnă stânga”. Acesta crede că e o chestiune de timp până când PNL va gândi şi va lua măsuri ferme în ceea ce înseamnă definirea pe dreapta politicii româneşti. ”Atunci e o chestiune de timp până când dl. Antonescu mai face astfel de dansuri politice”, a arătat acesta.
În privinţa unei posibile alianţe ACD-PSD, Dorin Florea consideră că este “frustrarea unor oameni bătuţi în campania electorală, care şi-au făcut o fixaţie din a lupta cu un singur om”. “Or să faci acest lucru la nivel de lideri de partid este o crimă asupra membrilor autentici ai partidului tău. Deci mi se pare că ceea ce face domnul Antonescu şi domnul Ponta, o fixaţie teribilă pe un singur om, care se numeşte preşedintele României, pentru mine arată cât de mici oameni politici sunt. Pentru că în momentul în care faci politică, politica o faci în interesul naţional, în primul rând, nu prin prisma frustrărilor. Din păcate ei se numesc oameni frustraţi politic şi nu bărbaţi politici”, a conchis Dorin Florea.
(Agerpres)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE