Minim 3% din buget pentru spitale, la Luduş şi Sighişoara Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Minim 3% din buget pentru spitale, la Luduş şi Sighişoara

4_1_12.jpg
Autorităţile locale ar putea să repartizeze minim 3% din bugetul local aprobat şi repartizat la început de an, către unităţile sanitare pe care le-au preluat anul trecut, potrivit unei propuneri a ministrului Sănătăţii Cseke Attila. Autorităţile locale din judeţul Mureş care au preluat anul trecut unităţile sanitare în urma descentralizării spun că, fondurile alocate sunt mult mai mari şi de fiecare dată încearcă să aloce atât cât este posibil. “Solicit autorităţilor locale ca, acum, la început de an, când sunt aprobate şi repartizate bugetele locale, să aloce cel puţin 3% din fonduri pentru unităţile sanitare preluate. Autorităţile locale trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să conştientizeze că au obligaţia de a se implica în gestionarea sistemului sanitar la nivel de comunitate. Au trecut şase luni de la descentralizare, autorităţile locale au putut să se implice administrativ şi cred că este timpul să se implice şi financiar. Descentralizarea înseamnă nu numai fonduri de la Bucureşti, ci şi fonduri de la nivel local”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Spitalul din Luduş va primi banii necesari

Spitalul Orăşenesc „Dr. Valer Russu” va beneficia în continuare de finanţare pentru reparaţii sau alte investiţii necesare pentru buna desfăşurare a activităţii. „Noi pentru Spitalul Orăşenesc Luduş alocăm sume minim necesare pentru a se putea desfăşura activitatea în condiţii normale. Iar pe partea de investiţii am investit miliarde la spitalul din Luduş. Deci nu se pune problema să nu contribuim cu acel 3%. Noi am venit cu sume mult mai mari.
Spitalul va primi sumele necesare pentru a putea funcţiona, că înseamnă 3%, că înseamnă 5%. Aşteptăm ca cei de la spital să ne trimită necesarul de bani pentru bugetul pe 2011. În momentul în care ni se vor prezenta toate datele vom lua în calcul alocarea de fonduri”, a precizat Florin Urcan, primarul oraşului Luduş.

Dorin Dăneşan: „Vom aloca atât cât putem”

Nici la Sighişoara nu se pune problema ca administraţia locală să nu aloce anumite sume de bani spitalului. Chiar dacă ar putea fi mai mici sau mai maride 3%. „Noi vom aloca atât cât putem, pentru că avem un buget destul de sărac şi noi încercăm să facem în aşa fel încât să putem să acoperim toate carenţele care sunt.
3%, 5% , poate fi mai mult, nu ştiu, bugetul nu a fost încă definitivat şi fie vorba de spital, grădiniţe de copii, şcoli, niciodată nu am neglijat. Ne-a preocupat şi în continuare ne preocupă”, a spus Dorin Dăneşan, primarul municipiului Sighişoara.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE