Adrian Matei face lobby pentru Judecătoria Târnăveni Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Adrian Matei face lobby pentru Judecătoria Târnăveni

Guvernul României a aprobat, în data de 6 decembrie 2010, un proiect de lege care se referă la desfiinţarea, printre altele a Judecătoriei şi Parchetului din Târnăveni şi care va fi transmis Parlamentului pentru adoptare, acesta fiind forul decizional. Proiectul va avea ca efect redistribuirea resurselor financiare, materiale şi umane acolo unde este nevoie.
În urma adresei cu numărul 25301/17.12.2010 înaintată de Adrian Matei, primarul municipiului Târnăveni, către Ministerul Justiţiei, prin care se solicită excluderea instituţiilor din Târnăveni de pe lista celor care vor fi desfiinţate, răspunsul primit a fost acela că proiectul de lege respectiv a fost întocmit în vederea eficientizării activităţii instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor, prin desfiinţarea judecătoriilor şi a parchetelor de pe lângă acestea, care nu funcţionează sau care au un volum redus de activitate. La elaborarea proiectului s-a ţinut seama, pe de o parte, de iminenta intrare în vigoare a noilor coduri şi, pe de altă parte, de recomandările Comisiei Europene, cuprinse atât în Raportul din iulie 2010 privind progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), cât şi în alte rapoarte anterioare ale Comisiei europene în sensul adoptării de măsuri urgente în vederea echilibrării volumului de muncă al instanţelor şi parchetelor. Primarul Adrian Matei a fost personal săptămâna aceasta la Ministerul Justiţiei pentru a prezenta situaţia oraşului şi necesitatea existentei unei Judecătorii aici.
Edilul şef a declarat că va continua activitatea de lobby printre parlamentarii mureşeni pentru a susţine ca Judecătoria şi Parchetul din municipiul Târnăveni să nu fie desfiinţate. „Am fost în cursul zilei de luni la Bucureşti unde am înaintat o adresă în acest sens la care am şi primit răspuns. Acum totul depinde de Parlamentul României. Cei de la Guvern au trimis în teritoriu o echipă care să vadă cum stau lucrurile, cât personal este şi au hotărât, totuşi, ca aceste judecătorii să fie desfiinţate. Sigur Guvernul a propus, acum rămâne să vedem decizia Parlamentului. Eu am făcut lobby printre parlamentarii noştri şi sper să nu treacă legea ca să nu desfiinţăm Judecătoria Târnăveni”, a declarat Adrian Matei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE