Premii pentru îngrijirea mediului Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 50 Vizualizări

Premii pentru îngrijirea mediului

2_2_16.jpg
Dascăli mureşeni au creat un concurs naţional prin care elevii din clasele I-IV sunt învăţaţi să îngrijească mediul. Competiţia e promovată prin reviste dedicate elevilor, create la Târgu Mureş. La final va fi organizat un concurs cu public şi şcoala câştigătoare va avea o curte restilizată.
Gimnaziul de Stat „Tudor Vladimirescu” Târgu-Mureş şi editura mureşeană Kreativ, prin revistele “Şteffy” şi „Doc” (publicaţii dedicate elevilor din ciclul gimnazial, n.r.) au lansat ieri oficial concursul naţional de educaţie ecologică “EcoClass”. Parteneri în proiect sunt şi Ministerul Mediului şi Asociaţia Ecologică „Părinţi pentru un viitor verde”. Revistele sunt distribuite la nivel naţional în şcoli prin intermediul dascălilor, iar competiţia este promovată în paginile primului număr din acest an şi a fost propusă pentru a fi inclusă în calendarul activităţilor educative naţionale derulate prin ministerul de resort.

Cum participaţi

Elevii din clasele I-IV vor regăsi în reviste timp de cinci luni materiale teoretice, vor realiza activităţi practice împreună cu toată clasa, sub îndrumarea învăţătoarelor, cu scopul observării unor fenomene din natură, aspecte din viaţa plantelor şi animalelor etc. Pe baza materialelor teoretice şi a activităţilor practice elevii vor răspunde la întrebările din revistă. Ei vor fi evaluaţi prin corectitudinea răspunsurilor din taloanele de concurs şi descrierea experienţelor personale în realizarea sarcinilor practice. La final ei vor primi diplome de participare şi de merit, iar marele premiu va reveni prin tragere la sorţi unei şcoli ce va primi “Trusa Micului Grădinar”. În final, în luna iunie va fi organizat la Târgu-Mureş şi un un spectacol cu public, un concurs cu moderator, de tipul „Cine ştie câştigă”. Şcoala câştigătoare va fi recompensată cu înfrumuseţarea împrejurimilor instituţiei.

Părinţii, alături

“Asociaţia a luat naştere acum un an, ne dorim să venim în plus cu activităţi practice, suntem puşi pe fapte, cu copii, elevi studenţi sau chiar preşcolari plantăm copaci. Anul trecut ne-am început activitatea, colaborăm şi cu Asociaţia Apicultorilor pentru ei am plantat 2.000 de puieţi împreună cu elevii. Am mai avut o campanie cu silvicultura şi am plantat şi la 22 de grădiniţe din Târgu-Mureş, cu sprijinul Ministerului Mediului am plantat câteva sute de plante ornamentale. Suntem şase membri fondatori, unul din ei este inginer silvicultor şi horticultor”, a explicat Gros Vilmos, reprezentantul asociaţiei părinţilor, care a salutat educarea celor mici în protecţia mediului.

Învăţătoare cu grijă pentru mediu
Colectivul de dascăli implicaţi în proiect este format din: Marioara Minculescu, Aurora Şeulean şi Elena Oltean. Alte informaţii despre concurs găsiţi pe site-ul dedicat www.ecoclass.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE