Polivalentă de 5.000 de locuri? Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Polivalentă de 5.000 de locuri?

8-2_09.jpg
Este necesară la Târgu-Mureş o sală polivalentă de 5.000 de locuri? Dar de 10.000 ori 15.000? Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a suspus dezbaterii publice un program naţional pentru construirea de săli polivalente. Actuala sală din oraş are 2.000 de locuri şi e în folosinţă din 1978. Şefii administraţiei mureşene mai pot cere una nouă până pe 24 ianuarie.
Ministerul amintit a elaborat un proiect de Hotărâre de Guvern referitor la programul de construire de săli polivalente, răspunzând, solicitărilor federaţiilor sportive, care ar reclama lipsa infrastructurii necesare pentru pregătirea sportivilor şi organizarea de competiţii internaţionale. Proiectul se află, în prezent, în etapa de consultare interministerială, pentru a fi studiată “oportunitatea şi posibilitatea reală de demarare a unui astfel de program”. Conform departamentului de comunicare al ministerului, în proiectul de hotărâre este prevăzută posibilitatea finanţării şi din alte fonduri decât cele de la bugetul de stat, cum ar fi procedura parteneriatului public-privat.
Merităm 5.000
“Târgu Mureşul merită o sală polivalentă de 5.000 de locuri”, ne-a declarat Tiberiu Bidiga, consilier superior al Direcţiei Judeţene pentru Sport, cel care gestionează şi administrarea actualei polivalente. Sala sporturilor din oraş a fost dată în folosinţă în februarie 1978 şi are 2.000 de locuri. “Este jenant că România nu are o sală în care să poată organiza competiţii internaţionale de nivel european sau mondial. Este nevoie de astfel de săli, ar trebui una de 10-15 mii în Bucureşti, mi-ar plăcea una de 6 – 7.000 la Cluj Napoca şi una de 5.000 la Târgu Mureş. Astfel cred că am putea organiza competiţii de nivel european. Sigur că managementul pentru astfel de centre e greu, sălile de astfel de dimensiuni sunt consumatoare de resurse”, a mai precizat Bidiga. Oficialul mureşean a mai declarat că în acest an ar putea fi găsită o soluţie pentru ca echipa mureşeană de popice să poată disputa meciuri internaţionale pe arena proprie.

30 de săli polivalente, în valoare de 1,35 miliarde de lei (aproximativ 320 milioane de euro) ar putea fi construite în ţară dacă proiectul va fi discutat şi aprobat în Guvern, în cadrul unui program derulat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), aflată în subordinea MDRT, în perioada 2010- 2016. Programul promovează trei tipuri de săli, cu 5.000, 10.000 şi 15.000 de locuri, iar beneficiarii vor fi autorităţile administraţiei publice locale. Conform notei de fundamentare emise de MDRT, aceste săli sunt necesare deoarece infrastructura sportivă este veche, deteriorată şi nu mai corespunde standardelor internaţionale. La Târgu Mureş, mai este în construcţie o sală multifuncţională, în locul patinoarului din Parcul Sportiv Municipal, prevăzută a avea 1.800 de locuri, pentru finalizarea acestui proiect mai sunt încă necesare aproximativ 2 milioane euro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE