Ambient şi Teatrul „Radu Stanca” aduc “Balul” la Naţional Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 109 Vizualizări

Ambient şi Teatrul „Radu Stanca” aduc “Balul” la Naţional

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu va face o frumoasă incursiune în spaţiul cultural târgumureşean, prezentând în premieră la Târgu-Mureş spectacolul „Balul” în regia lui Radu – Alexandru Nica. Evenimentul, organizat în parteneriat cu compania Ambient, va avea loc luni, 31 ianuarie 2011, ora 19.00, pe scena Teatrului Naţional din Târgu-Mureş.

Gest, dans şi mişcare

Câştigător al unui premiu UNITER, regizorul Radu Alexandru Nica pune în scenă o istorie a României din anii 1920 – 2000 şi nu oricum, ci fără cuvinte. „Balul” este un spectacol de gest, dans şi mişcare în care muzica reprezintă un element cheie. Proiectul a fost realizat special pentru Programul Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană, fiind prezentat mai apoi la Liverpool Capitală Culturală Europeană în 2008.

România trecută şi România prezentă

Pornind de la un spectacol al companiei Théâtre du Campagnol, prelucrat apoi de Ettore Scola în filmul „Le Bal”, producţia Teatrului Naţional sibian reconstituie o istorie colectivă prin destine personale jucate de doisprezece actori ce se transformă de la un deceniu la altul. „România trecută şi România prezentă se întâlnesc la intersecţia gesturilor care au asfaltat istoria. Balul este spectacolul României turnate în corpul mare – istoria colectivă, şi corpul mic – individul”, a declarat Mihaela Michailov, unul dintre co-autorii scenariului. Spectacolul îi are în distribuţie pe actorii Mihai Alexandru, Florin Coşuleţ, Simina Contraş, Diana Fufezan, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Gabriela Neagu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Viorel Raţă, Codruţa Vasiu, Pali Vecsei) la care s-au alăturat creatori recunoscuţi pe plan internaţional: Helmut Stürmer – decor, Vasile Şirli – muzică, Carmen Coţofană – coregrafie şi Maria Miu – costume.
Reprezentaţia de la Târgu-Mureş face parte din turneul naţional al teatrului sibian realizat cu sprijinul companiei Ambient. Primul spectacol derulat în cadrul acestui parteneriat a avut loc anul trecut, pe data de 26 octombrie, la Cluj Napoca, unde „Electra” în regia lui Mihai Măniuţiu s-a bucurat de un succes răsunător.Biletele au fost puse în vânzare la agenţia de la Palatul Culturii, str. George Enescu nr. 2. Preţul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere. Premiera de la Târgu-Mureş este un eveniment susţinut de Ambient în vederea promovării artei în diferitele centre urbane ale ţării, cu scopul de a menţine treaz interesul comunităţii pentru evenimentele culturale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE