Centrul medico-social din Deda sprijinit de Primărie Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1018 Vizualizări

Centrul medico-social din Deda sprijinit de Primărie

7-2_16.jpg
Începând cu anul 2003 în satul Deda, comuna Deda, funcţionează un cămin medico-social care acordă asistenţă medicală şi găzduire cazurilor sociale din comună şi nu numai. Având o capacitate de 25 de paturi şi un personal pregătit din punct de vedere medical, centrul este susţinut de primăria din localitate, de donaţiile primite de la parohiile din comună, precum şi de la persoane fizice şi organizaţii non-guvernamentale.
În cadrul centrului sunt cazate, în acest moment, persoane în vârstă care fie nu au familie şi au rămas singure în lume, fie se află în conflict cu familia, fiind abandonate de acestea. Primarul comunei Deda, Lucreţia Cadar, ne-a explicat importanţa acestui centru pentru comunitate. „Sunt mândră de faptul că reuşim să susţinem prin fondurile noastre proprii existenţa acestui centru şi că putem oferii celor are au nevoie servicii de calitate”, a declarat aceasta. Centrul beneficiază de serviciile a doi medici de familie şi a unui medic stomatolog, fiind, de asemenea, angajate, trei asistente medicale care se îngrijesc de pacienţi. Din nefericire, posturile fiind blocate nu se poate angaja personal, chiar dacă ar exista posibilitatea extinderii centrului prin mărirea numărului de paturi. „În cursul anului trecut centrul a primit donaţie de la o fundaţie elveţiană un număr de 35 de paturi de cea mai bună calitate. Din păcate nu cred că vom reuşi extinderea centrului în cursul acestui an”, a explicat Lucreţia Cadar.
Cei mai importanţi susţinători ai Centrului, pe lângă Primărie sunt parohiile din comună care strâng alimente de la oameni pentru a putea asigura hrana celor internaţi aici. De asemenea, Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş a susţinut cu donaţii şi pachete Centrul de la Deda. În cursul acestui an consilierii locali din Deda au aprobat efectuarea unor reparaţii la clădirea centrului care găzduieşte, de asemenea, Serviciul SMURD şi cabinetele medicilor de familie ce deservesc comuna.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE