Spectacol de animaţie 3D la Teatrul Naţional Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 61 Vizualizări

Spectacol de animaţie 3D la Teatrul Naţional

8_23.jpg
Venit în toamna anului trecut la conducerea interimară a Teatrului Naţional din Târgu-Mureş, Csapó György şi-a exprimat dorinţa ca, concursul pentru ocuparea postului de director să fie organizat cât mai curând. Am încercat să aflăm cum stau lucrurile, precum şi despre proiectele viitoare ale Teatrului Naţional din Târgu-Mureş.

Reporter: Când va fi organizat concursul pentru ocuparea postului de director al Naţionalului?
Csapó György: Am ipresia că într-o săptămână. Cel târziu în două, trei săptămâni trebuie să se facă acest concurs, deoarece ni s-au cerut de la minister nişte cifre statistice începând cu 2008 şi cred că pentru acest concurs ni s-au cerut, dar concret nu ştiu mai mult. Pe site nu a apărut încă nimic, aştept de două luni acest lucru. Nu depinde de mine data organizării acestui concurs, depinde de minister. Încă nu s-a făcut caietul de obiective, nu s-a scos pe site, şi nu vă pot spune nimic concret. Şi mie mie ruşine, dar nu am ce să fac.

Rep.: Aveţi idee cine mai candidează pentru funcţia de director?
C.G.: Când a plecat Vlad Rădescu a spus că va candida şi el. De altcineva încă nu ştiu, nici un coleg, regizor sau actor nu mi-a sesizat faptul că ar dori să candideze pentru această funcţie.

Rep.: Naţionalul vine cu o nouă premieră, „Oraşul nostru”, în regia Elenei Morar. Cum vi se pare acest spectacol?
C.G.: Va fi cu totul şi cu totul altceva decât ce a fost până acum. Actorii se simt foarte bine, iar din punct de vedere valoric, ce va ieşi ne vom putea da seama la premieră, care va avea loc dumincă, 30 ianuarie. Va fi o piesă interesantă, fiindcă „Oraşul nostru” transpune posibilităţile oamenilor care stau într-o locaţie şi sunt ataşaţi unii de alţii. Cam asta vor vedea spectatorii.

Rep.: Se va vedea o schimbare în ce priveşte modul de promovare a acestui spectacol?
C.G.: Da, pe 25 ianuarie avem o conferinţă de presă, precum şi apăriţii în mass media. Secretariatul literar lucrează în această privinţă, cu o săptămână înaintea premierei, vrem să scoatem absolut tot în ce priveşte promovarea acestei premiere. Actorii vor ieşi la radio, la televiziune, ceea ce încă nu s-a prea făcut până acum.

Rep.: Ce proiecte urmează la Naţional?
C.G.: Urmează o nouă premieră, cu spectacolul „Aniversare” în regia lui Vlad Massaci, o piesă contemporană a unui scriitor danez, Jeroen van den Berg, care va fi un spectacol destul de interesant. Apoi va urma o premieră a cărui regizor este Radu Dinulescu de la Arad, care va face în premieră pentru România, un spectacol de animaţie pentru copii în 3D, premiera fiind programată a avea loc la Sala Mică.

Rep.: Aveţi un target pentru perioada următoare?
C.G.: Ne-am planificat ca până în luna aprilie trebuie să scotem cel puţin 5 premiere. Cele trei, sunt deja în derulare, contractate, şi vor mai fi alte două spectacole. Între 1 şi 5 februarie, va veni un regizor de la Moscova, cu două propuneri de spectacol, pe care le vom vedea la momentul respectiv. Dânsul va decide ce va face, după ce va cunoaşte mai în detaliu trupa Naţionalului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE